ChargePoint presenterar data kring miljöfördelarna med elbilsladdning
Hem NyheterHållbarhet/Miljö ChargePoint presenterar data kring miljöfördelarna med elbilsladdning

ChargePoint presenterar data kring miljöfördelarna med elbilsladdning

Publicerat av: Redaktionen

ChargePoint, världens största laddnätverk för elfordon, presenterar idag – på Earth Day – data från sitt globala nätverk av laddstationer som belyser dess miljömässiga nytta sedan starten 2007. 

ChargePoint presenterar data kring miljöfördelarna med elbilsladdning

Under 2020 ökade antalet laddbara personbilar i Sverige med så mycket som 132%.

Det är tydligt att övergången till elektrisk rörlighet inte bara är här för att stanna utan även kommer att accelerera i allt snabbare takt, vilket i sin tur är bra nyheter för miljön.

För att hedra Earth Day vill ChargePoint lyfta fram betydelsen av en grön och hållbar framtid, genom att belysa den positiva effekt som företagets elfordonsladdare har haft, inklusive att ha sparat in 486 miljoner liter bensin och 387 000 tons utsläpp av växthusgaser, sedan företaget startade 2007. När världen nu sakta börjar återgå till ett mer ”normalt” läge, så måste vi fundera på hur vi kommer påverka vår miljö efter nedstängningarna, samt på den viktiga roll som elektrisk rörlighet spelar för att uppnå de nollutsläppsmål som regeringar världen över har satt upp.

ChargePoint, världens största laddnätverk för elfordon, delar här med sig av några data från sitt globala nätverk av laddstationer som belyser den positiva inverkan som elbilar har på vår planet.

  • Sedan starten 2007 har ”ChargePoint-förare” kört över 2,6 miljarder elektriska mil och därmed undvikit att använda 486 miljoner liter bensin.
  • ChargePoint-stationer har undvikit ungefär 387 000 tons utsläpp av växthusgaser. Detta motsvarar återvinning av ca 26 miljoner avfallspåsar, eller att plantera över 10 miljoner trädplantor och låta dem växa i 10 år.
  • Totalt har de förare som har laddat sina fordon i någon av ChargePoints stationer sedan 2007 sparat in nästan 2 miljarder kronor på att köra en laddbar bil, 2,6 miljarder i uteblivna bensinkostnader och 223 miljoner på oljebyten.

”Framtiden ser ljusare ut. Men när nedstängningarna börjar lätta är det viktigt att komma ihåg vikten av en grön återhämtning över hela Europa. För att regeringar ska kunna uppnå sina övergripande utsläppsmål måste elfordonsladdare vara lättillgängliga,” säger Christopher Burghardt, Managing Director, Europa. En större och bättre laddningsinfrastruktur kommer att påskynda massanvändningen av elfordon genom att säkerställa att förare har förtroendet att använda mer miljövänliga transportsätt. När elbilsanvändningen ökar kommer vi kunna fortsätta att ha en positiv inverkan på miljön och göra en förändring på riktigt.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>