Check Point avslöjar “Amazon-app”-attack under ”Black Friday”
Hem Nyheter Check Point avslöjar “Amazon-app”-attack under ”Black Friday”

Check Point avslöjar “Amazon-app”-attack under ”Black Friday”

Publicerat av: Redaktionen

appSäkerhetsföretaget Check Point har avslöjat en global nätfiskeattack som genomfördes under ”Black Friday”-rean för några veckor sedan.

Under attacken lurades nätshoppare världen över att ladda ner en falsk version av den officiella Amazon-applikationen. Den falska applikationen smittade offrens enheter med spionkoden OmniRat, vilken gav angriparna möjlighet att sprida fjärrstyrningstrojaner (så kallade mRATs) på offrens enheter. Med hjälp av trojanerna stal man sedan känslig information – såsom lägesinformation, kamerafunktioner, kontaktlistor, samtalslistor, sökhistorik och systemdata – och sparade den på sin egen server.

– Den här typen av attacker kommer öka, inte minst under julhandeln. Trots det ökade användandet tror många fortfarande att det är viktigare att skydda datorn än mobilen. Det är en myt vi måste slå hål på. Många användare har känslig arbetsrelaterad data sparad på den mobila enheten, så en attack mot en medarbetares mobil är ofta en attack mot hela organisationen, säger Åsa Edner, country manager, Check Point Sverige.

Mer information om attacker finns på Check Point blogg, här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>