Check Point avslöjar sårbarheter i smart-TV-tjänst – EZCast

Check Point avslöjar sårbarheter i smart-TV-tjänst – EZCast Säkerhetsföretaget Check Point har avslöjat sårbarheter i streamingverktyget EZCast – en dongel EZCast med vilken användare trådlöst kan streama medietjänster som till exempel Netflix och Spotify till en smart-TV.

EZCast – dongeln används i dag av cirka fem miljoner användare globalt och säljs även på den svenska marknaden. Den drivs med ett eget trådlöst nätverk och styrs med hjälp av en smartphone eller en PC. Check Points rapport visar att hackare kan ta kontroll över hemnätverk som kopplats upp mot EZCast-dongeln och på så vis komma åt användares personliga information och digitala enheter i hemmet.

EZCast - dongeln
EZCast

I rapporten pekar Check Point ut följande sårbarheter i EZCast:

  • Angripare har möjlighet att hacka sig in i EZCasts trådlösa nätverkssystem och kan på så vis få åtkomst till användarens hemnätverk.
  • Angripare som har lyckats ta sig in i nätverket kan enkelt röra sig i det utan att bli upptäckta – och kan på så vis komma över känslig information, samt smitta uppkopplade enheter.
  • Det är möjligt att genomföra fjärrstyrda attacker mot EZCast, vilket innebär att angripare kan sprida skadlig kod i hemnätverket oavsett var de befinner sig.

Post Comment