Check Point avslöjar: trojan går in bakvägen i Linux
Hem Säkerhet Check Point avslöjar: trojan går in bakvägen i Linux

Check Point avslöjar: trojan går in bakvägen i Linux

Publicerat av: Redaktionen

Säkerhetsföretaget Check Point har upptäckt att hackare utnyttjar Linux-servrar för att öppna en bakdörr i servrarna så att de kan sprida en trojan.

Check Point avslöjar: trojan går in bakvägen i LinuxTrojanen kallas ”SpeakUp” och utnyttjar kända sårbarheter i sex olika Linux-versioner. Attacken har fått störst utbredning i östra Asien och Latinamerika, där den sprids snabbt, även till servrar hos AWS.

SpeakUp undviker säkerhetsskydd genom att gå in bakvägen. Trojanen sprider sig inom ett subnät, för att därefter ta sig vidare till nästa IP-intervall. SpeakUp har även drabbat Mac-enheter.

Vem som ligger bakom attacken har fortfarande inte bekräftats men Check Points forskare har hittat kopplingar till en skadlig programutvecklare vid namn Zettabit. Även om SpeakUp implementeras på ett annorlunda sätt så har den vissa likheter med Zettabit.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>