security ebook
Hem Säkerhet Check Point identifierar sårbarheter i Amazon Kindle

Check Point identifierar sårbarheter i Amazon Kindle

Publicerat av: Redaktionen

Forskare hos Check Point Software Technologies har identifierat säkerhetsbrister i Amazon Kindle, världens mest populära e-läsare.

Sårbarheten kan utnyttjas genom att cyberkriminella skickar en e-bok eller uppmanar användare att ladda ner den. E-boken kan då innehålla skadlig kod, som gör att angriparna kan få full kontroll över Kindle-enheten och därmed komma åt data och information som finns lagrad på den. Angriparna kan också använda den utsatta Kindle-enheten som en bot, för att attackera andra enheter i användarens nätverk.

Genom att använda en specifik typ av bok, genre, språk eller annan demografi, kan de cyberkriminella rikta in sig på en specifik målgrupp och genomföra mycket riktade cyberattacker.

– Sårbarheten vi identifierat gör det möjligt för angripare att ta full kontroll över en Kindle-enhet och komma åt all information på enheten enbart genom att skicka en enda e-bok med skadlig kod, säger Jonas Bruzelius, Sverigechef Check Point Software. Kindle, liksom andra IoT-enheter uppfattas ofta som ofarliga och eventuella säkerhetsrisker ignoreras ofta. Vår forskning visar att alla digitala enheter kan utsättas för attacker på samma sätt som datorer.

Check Point Software Technologies informerade Amazon om säkerhetsbristerna i februari i år och Amazon implementerade en fix i 5.13.5 -versionen av Kindles uppdatering i april. Den uppdaterade versionen installeras automatiskt på enheter som är anslutna till internet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00