Check Point lanserar realtidsskydd för webbläsare

Säkerhetsföretaget Check Point lanserar SandBlast Agent for Browsers, ett realtidsskydd för webbläsare som förhindrar skadliga program, nätfiske och social engineering.

Attacker som de ovan ökar i antal och filer som laddas ner på internet är ett av de vanligaste kryphålen för skadliga program. Siffror från den kommande rapporten Exploits at the Endpoint: SANS 2016 Threat Landscape Study visar att 41 procent har utsatts för de mest allvarliga attackerna via så kalladeSandBlast Agent ”drive-by” nedladdningar. 80 procent har påverkats av nätfiske de senaste 12 månaderna och hela 68 procent upplever en ökning av dessa attacker.

Några av funktionerna hos nya SandBlast Agent for Browsers:

  • Ett proaktivt, realtidsskydd mot avancerade skadliga program som rekonstruerar innehåll på några sekunder
  • En dynamisk analysfunktion som blockerar nätfiske och id-kapningar
  • En webbläsar-plugin för Internet Explorer och Chrome som installeras på några minuter och som kräver minimalt med resurser
  • Högst nivå i branschen vad gäller att upptäcka skadliga program, tack vare avancerad sandlådeteknik och patenterad detektering på processornivå

–          Med tanke på att cyberattackerna ökar i både komplexitet och frekvens, så ökar också riskerna för företag att falla offer för diverse webbaserade attacker. Befintlig teknik ber användare vänta under tiden som innehållet utvärderas eller kräver flera olika installationer på varje system, medan SandBlast Agent for Browsers levererar säkert innehåll på några sekunder genom en enkel webbläsar-plugin, säger Åsa Edner, Sverigechef på Check Point.

Post Comment