Check Points Sverige chef – “med stolthet och glädje”

Check Points Sverigechef – Det känns verkligen spännande att få börja arbeta för detta unika företag.

– och framförallt: det känns viktigt, säger Åsa Edner.

check p åsa

För nog behövs vi i dagens cyberlandskap.

Vi har bara hunnit halvvägs genom 2015 och har redan upplevt två av historiens största cyberattacker i år. I januari skedde det omfattande dataintrånget mot det amerikanska hälsoförsäkringsföretaget Anthem, i vilket personlig information från miljoner människor exponerades. Kort därefter uppdagades den så kallade Carabank-kuppen, där angriparna tros ha stulit upp till tio miljoner dollar från företag inom framför allt finanssektorn.

Nätet har dessutom drabbats av flera “under radar”-hot, som till exempel den “Volatile Cedar”-attack som Check Point nyligen avslöjade. I denna attack lyckades angriparna under tre års tid stjäla känslig data från en rad olika organisationer innan de upptäcktes. Under radar-attackerna har drabbat företag och organisationer av alla storlekar inom alla typer av branscher, men en sak har de gemensamt: angriparna har enkelt kunnat ta sig förbi offrens konventionella säkerhetslösningar utan att offren har förstått att de var under attack. Så nog behövs vi.

Även om beslutsfattare världen runt försöker anpassa lagar, regler och säkerhetsarbete efter rådande hotbild så är det svårt för dem att hänga med. De cyberkriminella utvecklar ständigt nya metoder för att komma åt det de vill ha, och det är nödvändigt för företag att själva kunna bemöta hoten blixtsnabbt.

Det är där vi på Check Point kommer in i bilden. Genom ett oavbrutet forskningsarbete och en brinnande vilja att dela med oss av vår kunskap gör vi nätet säkrare.

– Det känns viktigt.

Och jag ser mycket fram emot att vara en del av detta arbete

Post Comment