Cinnober väljer Conscia Netsafe för framtidens nätverk
Hem Nyheter Cinnober väljer Conscia Netsafe för framtidens nätverk

Cinnober väljer Conscia Netsafe för framtidens nätverk

Publicerat av: Redaktionen

Cinnober väljer Sveriges ledande Ciscopartner Conscia Netsafe för leverans och support av ny nätverksutrustning.

Cinnober väljer Conscia Netsafe för framtidens nätverk 1

Bengt Lundgren, VD på Conscia Netsafe

Svenska Cinnober utvecklar affärskritiska systemlösningar för börshandel och finansiella tjänster till kunder världen över. Conscia Netsafe valdes utifrån Cisco-certifierad expertis, validerad lösning och konkurrenskraftigt pris. Cinnobers nya Cisco Catalyst 9000-switchar stöder framtida nätförmågor såsom ökad segmentering, kontroll men även mer automation och flexibilitet. 

Cinnober levererar främst trading- och clearingsystem till börser, clearinghus och banker – aktörer med extrema krav på affärsfunktionalitet, hastighet och prestanda. Många av världens ledande börser och clearinghus bygger sina mest kritiska affärsprocesser med hjälp av multi-asset-lösningar som utvecklats av Cinnober. Ett IT-nätverk med mycket hög tillförlitlighet och säkerhet över Cinnobers fyra kontor på två kontinenter är därför alltid en prioritet. Cinnober växer fort och bland annat förvärvades i maj 2017 det engelska bolaget Ancoa för nischade lösningar inom marknadsövervakning. Nya switchar behövdes för att integrera näten på ett säkert sätt. Det var också av intresse att välja lösning och leverantör för att kunna tillvarata framtida möjligheter med mjukvarudefinierade nätverk (SDN).

En upphandling i konkurrens genomfördes före årsskiftet och under våren valdes en nätverkslösning med moderna Cisco Catalyst 9000-switchar samt support från Conscia Netsafe till Londonkontoret. Valet motiverades med ett bättre erbjudande utifrån Cisco-certifierad nätverksexpertis, validerad lösning och konkurrenskraftigt pris.

– På Cinnober tillhandahåller och utvecklar vi dagens och framtidens finansiella system ihop med ledande aktörer världen över. Då måste vi också ha framtidens nätverk. Conscia Netsafe och Cisco har övertygat med sina kunskaper och förmågor inom detta område, säger Peter Ekström, Team Leader för Operations på Cinnober Financial Technology

– Cinnober är en fantastisk och innovativ Fintech-leverantör, definitivt ett företag i framkant som både levererar den senaste teknologin med hög prestanda och säkerhet till sina kunder. Vi är mycket stolta att få deras förtroende, säger Bengt Lundgren, VD på Conscia Netsafe.

Den nya lösningen med Catalyst 9000-switchar har med bland annat x86-processorer kapacitet att bära flera framtida tillämpningar som ökar tillförlitligheten, säkerheten och flexibiliteten i nätverket. Främst ligger en ökad uppdelning av näten och kontroll av kommunikationen i dem av säkerhetsskäl. Sedan tillkommer åtkomstkontroll av användarna.

– Vi på Cinnober erbjuder drift-, support- och utveckling av ledande kritiska affärssystem till en mängd finansiella aktörer världen över. Vi arbetar naturligtvis med att segmentera näten och kontrollera åtkomsten till dem och i dem för att erbjuda högsta säkerhet, men också smidighet. En ny användare i våra system skall alltid ha rätt åtkomstprivilegier, oavsett om det är i Stockholm, Umeå, New York eller London, säger Peter Ekström.

Den nya lösningen är förberedd för att kunna gå över till mjukvarudefinierade nätverk, vilket i sin tur förenklar segmenteringen, och även flexibiliteten jämfört med traditionella lösningar. De effektiviserar hanteringen och förebygger manuella fel genom ökade möjligheter till automation och policy-styrning av nätverkets olika enheter och processer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>