Cisco: ”Alla våra partner är nöjda med lönsamheten”
Hem Reportage Cisco: ”Alla våra partner är nöjda med lönsamheten”

Cisco: ”Alla våra partner är nöjda med lönsamheten”

Publicerat av: Redaktionen
Milo Schacher, Cisco

Milo Schacher, Cisco.

Ciscos partnerchef i EMEA kan knappast beskyllas för att vara blygsam. I ett samtal under Canalys Channels Forum hävdade han att leverantörens partner blir allt lönsammare.

Milo Schacher, Ciscos partnerchef i EMEA, tvekade inte en sekund. ”Jag har aldrig haft diskussioner kring lönsamhet med våra partner.”

Vilket, förklarade han, ska förstås som att de partner som jobbar med Cisco har en mycket lukrativ marknad och stora möjligheter att sälja en större andel tjänster.

– I snitt står tjänster för 55 procent av våra partners affärer. En del ligger så högt som 80 procent, sa han.

10 procent fler partner årligen

Och på EMEA-nivå får leverantören allt fler partner, underströk han.

–Antalet Guld-partner ökar med tio procent om året.

Fast allra helst pratade han om Global Intercloud och det var för övrigt också ett initiativ som analysföretagets vd Steve Brazier var smått imponerad av och bedömer kommer att få ett stort genomslag i branschen.

Intercloud som koncept kan te sig aningen förvirrande då det ena stunden beskrivs som ett sätt att bygga hybridmoln åt kunder, och nästa stund  omtalas som något – ett nätverk av moln – som Cisco och deras partner ska bygga tillsammans.

Det är rimligen olika aspekter av konceptet, men Milo Schacher fokuserade på Intercloud som ett sätt att koppla ihop publika molntjänster och göra det möjligt att flytta information mellan dem och exempelvis en lokal miljö.

Kartlägg publika molntjänster

En av möjligheterna som tydligen följer med konceptet är att kunden kan få en helhetsbild av alla publika molntjänster som används i företagets nätverk, och att sen kunna styra medarbetarnas användning av dem enligt en gemensam policy.

Ciscos tappning av mjukvarudefinierat nätverk, ACI (Application centric infrastructure) spelar en central roll i Intercloud-konceptet. Det talas mycket om det mjukvarudefinierade nätverket och datacentret, men det är ännu få som har börjat använda det i kritiska miljöer.

Milo Schacher överraskade genom att hävda att 100 av deras kunder redan kör ACI. När han ombads förtydliga visade det sig att det handlar om att så många kunder ”aktivt tittar på det”. Men hur man än ser på det är det ett bra resultat för en teknologi som är så ny. Deras ACI-switchar i Nexus 9000-serien började levereras ut till partner så sent som för tre månader sedan.

Partnerchef som han är formulerade han slutsatsen:

– Det här är definitivt en marknad som innebär stora möjligheter för våra partner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>