Cisco ger 250 000 dollar till bästa idéerna runt sakernas internet

Det kom ett pressmeddelande som vi absolut inte kan undanhålla från dig. Det handlar nämligen om en möjlighet att vinna stora pengar genom att vara lite smartare än resten. Så du har rimligen pengarna som i en liten ask, som man säger.

Det enda du behöver göra är att anmäla dig till Ciscos tävling för bästa idéerna kring affärsmöjligheter inom sakernas internet. Leverantören hävdar att det kommer att finnas 50 miljarder ansluta enheter år 2020, och vill på det här sättet få lite fart på utvecklingen (som om det skulle behövas). Prissumman är på 250 000 dollar, nästan 1,7 miljoner kronor.

Tävlingen öppnade den 21 april och pågår till den 1 juli.

Så här skriver Cisco i pressmeddelandet:

Cisco IoT Innovation Grand Challenge är en innovations- och entreprenörstävling kring affärer och tekniker som bygger på ”Internet of Things”. Tävlingen är öppen mellan 21 april och 1 juli och prissumman är totalt 250 000 dollar fördelat på tre vinnare.

Cisco räknar med att över 50 miljarder enheter kommer att vara anslutna till Internet år 2020. Det innebär att det blott är en procent av enheterna som idag är uppkopplad. Denna förväntade tillväxt skapar enorma möjligheter för teknikföretag och innovatörer och Cisco vill nu uppmuntra och accelerera denna utveckling med en tävling.

Cisco IoT Innovation Grand Challenge syftar till att uppmärksamma innovatörer, startups och entreprenörer. Man letar efter anmälningar från tidiga idéer kring teknikbaserade prototyper eller fungerande konceptmodeller som är under utveckling.

Post Comment