Cisco gör säkerhet enklare än någonsin med nya Webex Extended Security Pack

Samarbetsplattformen Cisco Webex används idag av 95 procent av företagen på Fortune 500 och Cisco är samtidigt ledande inom säkerhetsområdet.

Cisco gör säkerhet enklare än någonsin med nya Webex Extended Security Pack 1Nu lanserar Cisco det nya Webex Control Hub Extended Security Pack, med flera smarta säkerhetslösningar som gör samarbetet i organisationen tryggare än någonsin – utan att göra vardagen mer komplicerad.

Cisco Webex har sedan länge nyttjat end-to-end-kryptering för att skydda data under såväl överföring som lagring, samt en säkerhetslösning i flera lager som kontinuerligt säkerställer att ovälkomna besökare hålls på avstånd, och att säkerheten ständigt är uppdaterad gentemot regelverken.

Webex är GDPR-anpassad och följer den nya ISO 27018-standarden för dataintegritet. När allt större delar av arbetet sker via samarbetsverktyg, är målet nu att göra det enklare än någonsin att skydda sina verksamhetskritiska resurser.

– Bilden många har av cybersäkerhet är att det är krångligt, och att säkerhetsåtgärder gör användarupplevelsen mer tidsödande. Nu visar vi återigen att så verkligen inte behöver vara fallet, säger Henrik Bergqvist, ansvarig för cybersäkerhet på Cisco i Sverige.

– Webex Extended Security Pack är enkelt att sätta i drift och ger både ett avancerat skydd mot dataförlust – även vid samarbete utanför organisationen – och en marknadsledande lösning för upptäckt och hantering av skadlig kod. Allt som behövs för att våra kunder, och deras, kan känna sig fullständigt trygga i att utnyttja fördelarna med samverkansverktyg fullt ut.

Webex Control Hub Extended Security Pack går snabbt att lägga till för befintliga Webex-prenumeranter och består av en fullversion av Cisco Cloudlock CASB for Webex Teams och en avancerad molnbaserad anti-malware-lösning från Cisco Talos ClamAV.

Cloudlock CASB har stöd för DLP-policyer (Data Loss Prevention) som skyddar användare även när de delar material och samarbetar med andra utanför den egna organisationen. Lösningen mot skadlig kod skyddar mot trojaner, ransomware och andra typer av attacker, även när användarna använder sina personliga enheter.

– För att samarbete ska flyta på och fungera smidigt måste säkerhetslösningen vara tillräckligt bra. Det duger inte att bara kunna samarbeta med en viss  typ av dokument, och begränsa möjligheterna för olika användare och nätverk. Med det nya säkerhetspaketet kan våra kunder känna sig trygga med att bygga kraftfulla och effektiva processer för samarbete i sina organisationer, säger Torsten Sagner, ansvarig för Collaboration på Cisco i Sverige.