Cisco introducerar Webex Teams

Cisco samlar nu konferenssamtal, möten och samarbetslösningar under Webex-paraplyet.

Cisco introducerar Webex Teams 1Det är tjänsterna som tidigare gått under namnet Cisco Spark som nu integreras i Webex och döps om till Webex Teams. I samband med förändringen presenterar Cisco också en rad uppdateringar i Webex som ska göra arbetsmöten smidigare och effektivare. Bland annat möjligheten att använda outnyttjade TV-apparater i möteslokalen till att introducera artificiell intelligens (AI) i möten.

För företagskunder finns också en ny konsumtionsmodell, Flex Plan, som bland annat gör det möjligt att kombinera driften av Webex-tjänsterna mellan on-premise och molnet, eller helt och hållet flytta till molnet.

”Flex Plan innebär flexibilitet för våra kunder och deras användare. Nu är det enkelt att skapa en plan för ett företags användare så att alla får tillgång till hela utbudet av funktioner och tjänster kopplat till mötesupplevelsen, till skillnad från tidigare då mycket funktionalitet endast var tillgänglig för personen som var mötesarrangör. Och då allt nu tillgängliggörs via en prenumeration finns det inga dolda kostnader att tänka på”, säger Andrés Portillo, OD/GM för Collaboration Video Northern Europe.

Nyheterna i korthet:

  1. Webex uppdateras och får ny kostym.

Den nya versionen av videokonferenstjänsten Webex bygger på insikten att ett fungerade samarbete är beroende av möjligheten att se varandra. Nyckelbegreppet är ”video first”, där användarna kommer uppmuntras att aktivera sin kamera när de använder Webex.

Webex levereras via molnet vilket innebär att de etthundra miljoner användarna världen över inte behöver vidta någon åtgärd för att få tillgång till den senaste versionen, utan uppdateringarna kommer ske per automatik under kommande månader.

  1. Cisco Spark blir Webex Teams

Plattformar för teamsamarbete, så som Cisco Spark, är idag en naturlig beståndsdel för kommunikation inom arbetslag på företag. Den nya versionen av Cisco Spark kommer vara fullt integrerad med Webex och byter därför också namn till Webex Teams. I och med detta blir det enklare för Webex-användare att ta steget till teamsamarbete, då det bara är att addera ett tillägg i Webex för att börja använda Teams.

Namnbytet omfattar även tillhörande hårdvara, exempelvis Spark Board, som hädanefter heter Webex Board.

  1. Webex kan kombineras med verktyg från Microsoft, Google med flera.

Även om Webex och Cisco Spark nu integreras så är valfrihet för användarna fortsatt viktigt. Vill du använda Webex specifikt till möten, men Microsoft för teamsamarbete? Med nya Webex går det att göra just så. Det gäller även tjänster från Google, Slack med flera. Cisco kommer därför presentera en ny roadmap som visar alla de olika kombinationsmöjligheterna.

  1. Ny adapter som gör TV-apparaten i mötesrummet möteskompatibel.

Under sina många kundbesök noterade Ciscos designers att det allt som oftast hänger en TV-skärm på väggen i mötesrummet – men som nästan aldrig används. Tänk om vi kunde nyttja dessa TV-apparater till att göra mötena bättre? Svaret blev Webex Share, vilket är en extern adapter som ansluts till TV-skärmens bakdel. Vid nästa Webex-möte kommer en avisering på skärmen som frågar om du vill starta mötet. Skärmen kan enkelt delas trådlöst via molnet, med hjälp av den inbyggda högtalaren för parkoppling av högfrekvensljud. Webex Share blir tillgängligt vid slutet av kalenderåret.

  1. Artificiell intelligens ska göra slut på usla möten

Oberoende av moderna, tekniska lösningar så definieras mötet i första hand av deltagarna.  Ett möte med en oklar agenda där personer inte har full koll på vad som sagts och gjorts tidigare är ett dåligt möte. För att adressera detta lanserar Cisco idag en AI-plattform som blir en del av alla vanliga möten, konferenssamtal och konversationer inom teamet. Den nya plattformen, som bygger på teknik från förvärvet av MindMeld, och dess Webex Assistant kommer börja rullas ut under kommande månader i alla Ciscos molnbaserade lösningar.

AI-assistenten kommer inledningsvis mest ha grundläggande funktioner, som att starta Webex-mötet via röstkommando, men kommer att bli allt mer sofistikerad med tiden, och ska bland annat kunna påminna användare om åtagande från möten som behöver adresseras.