Cisco och Microsoft samarbetar för att ge mer valfrihet
Hem NyheterMolntjänsterMicrosoft Cisco och Microsoft inleder ett samarbete för att ge mer valfrihet

Cisco och Microsoft inleder ett samarbete för att ge mer valfrihet

Publicerat av: Redaktionen

Två ledare inom samarbetstjänster inleder ett samarbete.

Inom kort blir Microsoft Teams fullt integrerat i Ciscos rums- och skrivbordsbaserade videosystem.

I samband med Microsofts årliga event Ignite offentliggjorde Microsoft och Cisco ett nytt partnerskap. Från första halvåret 2023 kommer Cisco och Microsoft att erbjuda möjligheten att köra Microsoft Teams direkt i ett antal av Ciscos hårdvarulösningar, och även ha valmöjligheten att använda Teams som standardtjänst. Cisco blir samtidigt för första gången partner i programmet Certified for Microsoft Teams.

Cisco och Microsoft samarbetar för att ge mer valfrihet”85 procent av våra kunder använder mer än en mötesplattform varje dag. Och när man använder så många plattformar och verktyg leder det till utmaningar med osammanhängande och opraktiska arbetsflöden – det är frustrerande och påverkar produktiviteten negativt. För att hantera det har vi varit noga med att skapa användarupplevelse som ger våra kunder större valfrihet i hur de utför hybridarbete”, skriver Snorre Kjesbu, Senior Vice President & General Manager, Webex Devices på Cisco, i ett blogginlägg.

Teamsplattformen kommer att kunna dra nytta av AI- och maskininlärningsbaserade funktioner som är inbyggda i Ciscos hårdvara, exempelvis för brusreducering och röstopimering, samt kameror som spårar ansikten och anpassar mötesupplevelsen.

Bland produkterna som kommer att certifieras för Microsoft Teams finns Cisco Board Pro, Cisco Room Bar, Cisco Room Kit Pro, Cisco Room Navigator, Cisco Desk Pro, Cisco Desk Camera 4K och headsets I 320- och 720-serien. Inställningar kommer att kunna göras både från Teams Admin Center och Webex Control Hub.

”Vår vision har alltid varit att förbättra hybridarbete för alla. Där ingår att utveckla inkluderande hårdvaru- och mjukvarutjänster som bidrar till våra kunders välbefinnande. Vårt fokus på sömlösa användarupplevelser och interoperabilitet har varit en nyckel för att förverkliga den visionen”, skriver Snorre Kjesbu.

Cisco kommer att berätta mer om samarbetet i samband med eventet WebexOne, som äger rum den 26-27 oktober.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>