Cisco presenterar nu nya säkerhetslösningar för det hybrida arbetslivet
Hem LeverantörCISCO Cisco presenterar nu nya säkerhetslösningar för det hybrida arbetslivet

Cisco presenterar nu nya säkerhetslösningar för det hybrida arbetslivet

Publicerat av: Redaktionen

I samband med årets upplaga av Cisco Partner Summit har Cisco presenterat en rad nyheter på säkerhetsområdet.

Nyheterna stärker Cisco Security Cloud, den molnbaserade säkerhetsplattform  Cisco först lanserade i somras för att ge bättre förutsättningar att övergå till säkert hybridarbete.

Målet med Cisco Security Cloud är att erbjuda en lösning på morgondagens säkerhetsutmaningar som är öppen, flexibel och lätthanterlig och anpassad för komplexa, hybrida IT-miljöer i komplexa, hybrida IT-miljöer, där egna datacenter kombineras med en eller flera olika molnleverantörer. Cisco Security Cloud utvecklas för att göra det möjligt att använda samma plattform över hela infrastrukturen, utan att behöva kompromissa med vilken molnleverantör man väljer. Själva plattformen kommer att vara helt molnbaserad för största möjliga skalbarhet och flexibilitet.

Bland nyheterna som presenterades på Cisco Partner Summit märks att Duo Passwordless Authentication nu finns tillgängligt och integrerat för alla kunder. Tjänsten hjälper kunder skydda Single Sign-On-applikationer på ett tryggt och lättanvänt sätt, med biometrisk identifiering, exempelvis fingeravtrycksläsare och ansiktsigenkänning, i kombination med säkerhetsnycklar och en Duo-app för mobilen.

Cisco presenterar nu nya säkerhetslösningar för det hybrida arbetslivetFöretagets släpper också en ny brandvägg speciellt anpassad för hybridarbete, Secure Firewall 3105, som bland annat ökar VPN-prestandan med 17 gånger.

Företaget inför också en abonnemangsmodell där kunder kan uppgradera sina brandväggar till en lägre kostnad om man returnerar den gamla enheten. Molnsäkerhetslösningen Cisco Umbrella förstärks med utökade funktioner för skydd mot dataförlust.

Cisco släppte också årets utgåva av Duo Trusted Access Report, som analyserar användandet av skydd baserat anonymiserade data från företagets kunder, och baseras på fler än tretton miljarder autentiseringar på 49 miljoner enheter. Enligt rapporten hade biometrisk identifikation aktiverats på 81 procent av enheterna. Identifiering via pushnotiser avändes av 92 procent av alla konton globalt. Rapporten stärker också bilden av att de hybrida IT-miljöerna fortsätter att växa, exempelvis genom att andelen autentiseringar som gjordes i molnapplikationer fortsätter att öka kraftigt. Idag är 18 procent av alla autentiseringar molnbaserade, jämfört med åtta procent för två år sedan.

En annan utveckling som lyfts i rapporten är en kraftig ökning av antalet nekade inloggningsförsök på grund av att mjukvaran inte är uppdaterad. 51,8 procent fler inloggningar nekades av detta skäl jämfört med föregående år. Att öka kraven på uppdaterad mjukvara är bland de viktigaste åtgärderna för att minska antalet svaga punkter och sårbarheter i IT-miljön.

”Lösenordsfri autentisering minskar risken för phishing-attacker och deras förmåga att dra nytta av stulna lösenord. Eftersom cyberattacker fortsätter att rikta in sig mer och mer på slutanvändare  finns det stora fördelar med att använda smidiga autentiseringsmetoder som säkerställer att bara pålitliga användare får tillgång till applikationer och företagsresurser.”, säger David Lewis, CISO Global Advisory på Cisco.

”Om vi litar på gårdagens verktyg och hoppas använda dem för att besegra våra motståndare, gör vi oss själva en otjänst.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>