Cisco säkrar local access till molntjänster med SD-WAN
Hem Säkerhet Cisco säkrar local access till molntjänster med SD-WAN

Cisco säkrar local access till molntjänster med SD-WAN

Publicerat av: Redaktionen

Med tidigare SD-WAN-lösningar har IT-avdelningar varit tvingade att välja mellan säkerhet och bättre användarupplevelser.

Cisco säkrar local access till molntjänster med SD-WAN 2Så är det inte längre. I sina uppgraderade lösningar har Cisco fört samman sin avancerade säkerhetsteknik med SD-WAN. Så nu behöver de inte välja längre – övergången till molnet har aldrig varit säkrare.

WAN-näten genomgår stor förändring. I dag använder företag sig av flera olika typer av molnplattformar för sina olika applikationer – offentliga, privata och via SaaS-lösningar.

Sättet vi jobbar på har också förändrats. I dag är vi inte längre bundna av att vara på plats på kontoret, vi kan lika gärna välja att arbeta från ett kafé eller flygplatsloungen. Men det förutsätter att det går att ansluta till företagets verksamhetskritiska applikationer över internet. De förändrade förutsättningarna har haft stora effekter på säkerhetsarbetet, IT-avdelningarna har fått en ”cloud edge” att ta hänsyn till – skärningspunkten mellan nätverk och säkerhet.

Hittills, med existerande SD-WAN-lösningar, har IT-avdelningen tvingats välja mellan att prioritera användarupplevelsen eller säkerheten. Men i och med uppgraderingen av sitt SD-WAN-utbud adresserar Cisco även säkrad lokal access till molntjänster.

”Lokal access till molnet kan vara besvärligt för våra kunders existerande nätverk- och säkerhetsarkitektur. I dag måste varje enskild WAN-enhet programvarudefineras och säkras,” säger Scott Harrell, senior vice president och general manager, Enterprise Networking på Cisco. ”Ciscos SD-WAN ska göra det enkelt att maximera både nätverk och säkerhet. Vi skapar en brygga till en ny företagsvärld och ökar våra kunders förmåga att snabbare och med lägre risk dra nytta av molnet.”

Nyheterna i Cisco SD-WAN inkluderar:

  • Sammanföra säkerhet med SD-WAN:Avancerade säkerhetsfunktioner är nu integrerade i Ciscos SD-WAN-enheter där allt hanteras från ett och samma ställe. Det hela drivs av Cisco Talos, branschens främsta aktör inom cybersäkerhetshot.
  • Förenklad säkerhetsimplementering för molnet: Genom att integrera Cisco SD-WAN med Cisco Umbrellakan skadliga webbplatser blockeras redan innan en anslutning ens är upprättad.
  • Användarupplevelse:Cisco har samarbetat med Microsoft för att förbättra användarupplevelsen i Office 365-paketet. Samtliga tillgängliga anslutningsvägar mot Microsoft Office 365-molnet övervakas i realtid. Via Microsoft Office-URL:er kan Cisco förutse det mest närliggande molnet, vilket ger upp till 40 procent snabbare prestanda.
  • Öppet och programmerbart: Med hjälp av öppna API:er kan tjänsteleverantörer och partners ta fram egna unika lösningar. Cisco DevNet har även tagit fram nya ”learning labs” och ”sandboxes” för SD-WAN, med syfte att underlätta innovationsarbetet hos partners.
  • Ny SD-WAN-infrastruktur: fler valmöjligheter med två nya integrerade serviceroutrar (ISR) för små och stora kontorsmiljöer.
  • Quick Start Service: Med ett fast pris får kunderna tillgång till installation och kunskap på distans för att kunna implementera SD-WAN snabbare, och med lägre risk.
  • Enkelt att köpa och hantera: Nätverk och säkerhet finns som paketlösning med en gemensam licensmodell och hanteras via ett och samma gränssnitt

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>