Cisco utökar 5G-satsning – nya tjänster för att knyta samman nätverk
Hem LeverantörCISCO Cisco utökar privata 5G-satsning – nya tjänster för att knyta samman nätverk

Cisco utökar privata 5G-satsning – nya tjänster för att knyta samman nätverk

Publicerat av: Redaktionen

Under mobilmässan Mobile World Congress har Cisco presenterat en rad nya och fördjupade samarbeten inom telekomsektorn.

Företaget presenterar också sin strategi för Private 5G för marknaden.

Cisco utökar 5G-satsning – nya tjänster för att knyta samman nätverkPrivata 5G-nätverk, enkelt uttryckt lokala, slutna nätverk baserade på mobil överföringsteknik som inte delar trafik med andra nätverk, har på kort tid blivit en viktig pusselbit i företags digitaliseringsstrategi. I kombination med Wi-Fi och IoT-ekosystem skapar de respektive teknologiernas styrkor en helhet som är större än summan av delarna, ett kostnadseffektivt och högpresterande nätverk med ultralåg latens och sömlös överföring mellan teknologierna. Det är nödvändigt för att nya och framväxande tjänster ska kunna fungera fullt ut, exempelvis inom IoT och hybridarbete.

Ciscos satsning på Private 5G i samarbete med en mängd operatörs- och systemintegratörspartners innebär att tjänsten kan erbjudas helt mjukvarubaserat, och fullt integrerat med nutida och framtida Wi-Fi-standarder. De kombinerade nätverken kan också styras från en och samma portal.

Tjänsten är abonemangsbaserad och betalas utifrån användning, vilket gör investeringen lätt att skala efter behov och utan att vara tvungen att göra kostsamma investeringar i fysisk infrastruktur.

I beskrivningen av strategin slår Cisco  fast att Private 5G innebär en komplettering och förstärkning av befintliga infrastrukturinvesteringar snarare än en ersättare.

”Cisco har en opartisk strategi för framtidens hybridarbete. 5G måste fungera med Wi-Fi och befintliga IT-miljöer för att göra digital transformation enkel. Företag som i sina digitaliseringsstrategier utnyttjar IoT, analys och automatisering kommer att skapa betydande konkurrensfördelar i värde, hållbarhet, effektivitet och agilitet. Att arbeta tillsammans med våra globala partners för att möjliggöra dessa resultat med Cisco Private 5G är vårt unika värdeerbjudande för näringslivet”, säger Jonathan Davidson, Executive Vice President och General Manager, Mass-Scale Infrastructure Group på Cisco.

Bland de partners som ingår i initiativet finns DISH Wireless, Airspan, JMA och NEC. Bland de kunder som arbetar med Private 5G-initiativ med Cisco just nu finns bland andra Virgin Media O2, Toshiba och Clair Global.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>