Cisco Webex lanserar asynkron videoplattform för att bekämpa möteskrockar
Hem Nyheter Cisco Webex lanserar asynkron videoplattform för att bekämpa möteskrockar

Cisco Webex lanserar asynkron videoplattform för att bekämpa möteskrockar

Publicerat av: Redaktionen

Samverkansplattformen Cisco Webex har lagt till fler än 800 nya funktioner det senaste året – och nyheterna fortsätter.

I veckan presenterades Vidcast, en tjänst för att skapa, redigera och dela videopresentationer direkt i plattformen.

Vidcast presenteras som ett sätt att göra det enklare att arrangera möten och presentationer oberoende av tidszoner och göra det enklare för team att planera sin arbetstid och nå snabba beslut. Tjänsten är det första resultatet av initiativet Webex Leap, en satsning som ska skapa och utveckla nya funktioner snabbare i en startup-liknande utvecklingsmiljö. Utvecklingsprocessen från projektets start till att en första betaversion visas upp har tagit mindre än fyra månader.

  • Redan innan pandemin fanns det en möteströtthet, och det som stör mest är all tid som går åt när man försöker få kalendrar att matcha. Jag har ett väldigt stort team, och när vi alla behöver interagera är det väldigt svårt att hitta en tid. Man kan behöva vänta en vecka för att diskutera något som hade kunnat beslutas mycket snabbare. Asynkron videokommunikation innebär att kravet på att vi alla väntar på att ha samma möte samtidigt försvinner, berättar projektledaren Omar Tawakol i ett Vidcast-meddelande, där han förklarar .

Videon man skapar kan delas även med medarbetare som inte har ett eget konto. Användare med Vidcast-konton kan även lämna reaktioner och kommentarer på videon som syns i uppspelningsflödet, för att presentatören senare ska kunna följa reaktionerna och feedback ”i realtid” och besvara dem, och ge en realtidsupplevelse även för den som ser videon vid ett annat tillfälle.

  • I dagens hybrida arbetsmiljö letar verksamheter och individer i allt större utsträckning efter nya sätt att lösa problem, och kommunicera globalt. Vi är mycket glada att presentera Vidcast som ett direkt svar på det behovet, som ett sätt att eliminera problem relaterade till tidszoner och möteskrockar, säger Jeetu Patel, global chef för Cisco Security and Collaboration.

Den som vill betatesta Vidcast kan anmäla sitt intresse på sajten vidcast.io. Tjänsten kommer senare att lanseras i en kostnadsfri version, samt en premiumvesion för Webex Suite-kunder med utökad funktionalitet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>