Hem Nyheter Ciscos nätverksplattform Meraki blir öppnare – och ännu säkrare

Ciscos nätverksplattform Meraki blir öppnare – och ännu säkrare

Publicerat av: Redaktionen

I samband med Cisco Partner Summit presenterade företaget en rad nyheter för den molnhanterade nätverksplattformen Meraki.

Ciscos nätverksplattform Meraki blir öppnare – och ännu säkrare 3Komplexitet – äkta och upplevd – är en av de faktorer som bromsar och försvårar digitaliseringen. Med nätverksadministrationen förlagd till molnet är det möjligt att uppnå stora fördelar genom enkel administration, överblick och skalbarhet. De nyheter som presenterades på Ciscos globala partnerkonferens är skapade för att göra resan till molnet ännu enklare och dra största möjliga nytta av fördelarna med avsiktsbaserad nätverksarkitektur (Intent-based networking, IBN).

Nyheterna omfattar både produkter som MS390, en switch som kombinerar Cisco Catalysts hårdvaruinnovation med Merakis mjukvaruinnovation, och MG21/MG21E, en ny produktserie med trådlös LTE/4G WAN-brygga med enkel provisionering och administrering. Här finns även funktionalitet som Adaptive Policy, ett enkelt och intuitivt system som låter administratörer gruppera användare, applikationer och enheter för att snabbt kunna reglera åtkomst.

Säkerhet är i fokus för många av nyheterna, och på eventet presenterades även Meraki Trusted Access, ett sätt att autentisera enheter utan en separat MDM-lösning. Man lanserar även ett nytt skydd för DNS-trafik och nya funktioner, som bygger på Ciscos övergripande plattform, för att möjliggöra innehållsfiltrering på accesspunkter i Meraki MR-familjen.

”Nätverksområdet står inför två enorma pågående teknikskiften i form av Wi-Fi 6 och 5G, vilket skapar enorma möjligheter, men samtidigt en hel del utmaningar när det gäller att hitta rätt väg till snabb nytta utan att kompromissa med prestanda eller säkerhet. Det är vår uppgift att tillsammans med våra partners hjälpa våra kunder hitta den vägen, genom att erbjuda lösningar som både är enkla, säkra och kraftfulla och skapar verklig affärsnytta”, säger Peter Jerhamre, affärsområdesansvarig för nätverk på Cisco Sverige.

I partnerledet har de nya produkterna tagits emot positivt, då de både innebär en utökat produktutbud och ger nya möjligheter att bygga skräddarsydda funktioner.

”MS390 skapar ett skalbart sätt att ansluta Wi-Fi-miljöer med höga hastigheter och bästa möjliga användarupplevelse. Dessutom är den en plattform för att utveckla nya funktioner, inte minst inom säkerhetsområdet, som verksamheter kommer att börja vilja dra nytta av omedelbart”, säger Brian Ortbals, VP, Advanced Technology, på systemintegratören World Wide Technology.

Produkterna kommer att lanseras på den globala marknaden under december och januari.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>