Citrix förenklar det mobila arbetet

Det spelar ingen roll varifrån man jobbar eller med vilket verktyg: mobil, surfplatta eller dator. Alla program och tjänster samlas på samma plats.

Citrix förenklar det mobila arbetet 1En plats som går under namnet Workspace App och är huvudnumret under Citrix pågående konferens i Kalifornien.

– Arbete är inte bara en plats. I dagsläget finns det lika många som arbetar mobilt jämfört med de som har vanliga kontorsarbetsplatser. Då är det viktigt att kunna flytta sig smidigt från olika arbetsplatser samt ha möjlighet att jobba vidare där man var fast än man byter verktyg, säger David Henshall, Citrix vd.

Möjligheten att enkelt byta arbetsverktyg är något som Citrix länge haft som viktigt säljargument men under Synergy-konferens presenteras en plattform som tar det hela ett steg längre jämför med gamla trotjänaren Citrix Receiver.

Med Workspace App kan man snabbt söka fram informationen man behöver, även enskilda filer som ligger i olika molntjänster. Man behöver alltså inte hålla koll på var man sparat filerna. Därtill får man en personlig anpassning av gränssnittet med snabblänkar till olika webblärare, molntjänster och program.

På plats i Anaheims stora konferenscenter träffar IT-kanalen Citrix Sverigechef Mats Ericson och Peter Sӧderholm som har titeln Director, Systems Engineering.

– Många av våra kunder har efterfrågat en produkt med en enhetlig användarupplevelse. Och med Workspace App får man just det samt tillgång till all data via single sign-on, säger Peter Sӧderholm.

Citrix förenklar det mobila arbetet 2
Citrix Sverigechef Mats Ericson och Peter Sӧderholm Director, Systems Engineering

Han säger att det hela ska vara lika enkelt som filmtjänsten Netflix där man kan börja titta på en film på datorn och sedan fortsätta titta på mobilen eller surfplattan från en annan plats.

Mats Ericson säger att man nu ska börja dra igång utbildningssatsningar för Citrix svenska partners och återförsäljare varav ett 90-tal tagit sig till Synergy för att tidigt få information om de nya produkterna.

– Den svenska gruppen hör faktiskt till de större landsgrupperna på Synergy och väldigt många är ivriga att få presentera det nya utbudet för kunderna i Sverige.

Workspace App, som nu ersätter Receiver, finns tillgänglig direkt medan en del av Citrix övriga nyheter kommer under årets tredje kvartal. Det gäller exempelvis Citrix Analytics som är en ny produkt för hantering och analys av stora datamängder.

– Analytics används för att analysera och skydda data automatiskt genom att kontrollera användarnas beteende vid användningen av Workspace. Vi har redan 100 miljoner användare som sänder data till oss, något som hjälpt oss utveckla analysverktygen, säger Citrix produktchef PJ Hough.

Citrix har drygt 8 000 anställda varav 35 finns på det svenska kontoret. I Sverige har Citrix 120 återförsäljare samt ytterligare ett hundratal som säljer produkterna som en tjänst.