City Network tjänster stödjer europeisk forskning
Hem NyheterMolntjänster City Network tjänster stödjer europeisk forskning

City Network tjänster stödjer europeisk forskning

Publicerat av: Redaktionen

City Network, en ledande global leverantör av molntjänster baserade på OpenStack, meddelar idag att deras plattform är en av de utvalda IaaS-plattformarna av Open Clouds for Research Environments-projektet (OCRE).

City Network tjänster stödjer europeisk forskningProjektet syftar till att påskynda användandet av molntjänster i forskarvärlden genom att underlätta tillgången till kommersiella molntjänster för forskare och forskningsinstitutioner över hela Europa.

City Networks molntjänster kommer nu att ingå i OCRE Cloud Catalogue och därmed göras tillgängliga för forskare och forskningsinstitutioner i 40 europeiska länder genom de 473 ramavtal som organisationen har slutit.

OCRE Cloud Framework och OCRE Cloud Catalogue ska stödja spjutspetsforskning och samtidigt upptäcka nya vägar framåt för upphandling, finansiering och användning av efterfrågade digitala lösningar och samtidigt kunna dra nytta av möjligheterna med volymrabatter.

På det här sättet blir det möjligt för forskningsinstitutioner att undvika byråkratiska processer och att enklare få åtkomst till dessa molntjänster.

– Forskning och digital innovation är hörnstenarna för Europas framtid. Som det europeiska molnalternativet är jag mycket glad över att våra tjänster nu är tillgängliga via OCRE där vi kan bidra till utvecklingen genom att tillhandahålla en öppen digital infrastruktur, säger Johan Christenson, VD och grundare av City Network.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>