City Network väljer DigiPlex gröna datacenter som bas för sin expansion i Sverige
Hem Nyheter City Network väljer DigiPlex gröna datacenter som bas för sin expansion i Sverige

City Network väljer DigiPlex gröna datacenter som bas för sin expansion i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

DigiPlex, ledande i Norden när det gäller innovativa, energieffektiva och hållbara datacenter, meddelar i dag att City Network, en global leverantör av molntjänster för IT-infrastruktur (IaaS) genom sin tjänst City Cloud, väljer DigiPlex som bas när företaget expanderar i Sverige.

City Network väljer DigiPlex gröna datacenter som bas för sin expansion i Sverige 2Stor lokal efterfrågan på City Networks tjänst för företag med höga krav på regelefterlevnad, City Cloud Compliant Cloud, ligger bakom utbyggnaden av en tredje nod i Sverige. IT-infrastrukturtjänsten används idag av företag som exempelvis Folksam, SBAB och Lendo. City Network har valt DigiPlex som datacenterleverantör för dess höga säkerhet, tillgänglighet och klimatsmarta lösningar.

– Att få förtroendet att husera City Network i vårt hållbara, säkra och energieffektiva datacenter är mycket glädjande, inte minst mot bakgrund av de höga krav som företaget ställer på infrastrukturens möjlighet till regulatorisk efterlevnad. Vi är därför stolta över att välkomna City Network till oss där de kan dra nytta av alla de affärsmässiga och miljömässiga fördelar DigiPlex kan erbjuda, säger Gisle M. Eckhoff, vd på DigiPlex.

City Cloud Compliant Cloud kommer att placeras i DigiPlex datacenter i Stockholm. Härifrån kommer City Network också att tillhandahålla nätverkstjänster som utöver ren kapacitet ger direkt tillgång till bolagets publika molntjänst City Cloud i Europa, Nordamerika och Asien.

– I takt med att vi växer och bygger ut vårt compliant-moln, som inte minst företag inom den finansiella sektorn är mycket intresserad av, behövde vi en datacenterleverantör som svarar upp till våra och kunders höga krav på tillgänglighet, säkerhet och möjlighet till regulatorisk efterlevnad. Dessutom ökar kundernas efterfrågan på hållbara it-tjänster. Med sitt tydliga fokus på att erbjuda klimatsmarta och energieffektiva datacentertjänster kombinerat med deras höga säkerhet och möjlighet till regulatorisk efterlevnad blir DigiPlex därför en viktig partner för vår fortsatta expansion, säger Johan Christenson, vd och grundare av City Network.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>