CMS-plattformen Umbraco accelererar expansionen med Monterro
Hem Nyheter CMS-plattformen Umbraco accelererar expansionen med Monterro

CMS-plattformen Umbraco accelererar expansionen med Monterro

Publicerat av: Redaktionen

Monterro, Nordens ledande investerare i B2B-mjukvarubolag, har förvärvat en majoritet i danska Content Management System (CMS)-leverantören Umbraco.

Med Monterros expertis inom både mjukvarubranschen och CMS-området, kan Umbraco accelerera tillväxten med fortsatt fokus på open source, sitt unika utvecklar-community, partnerskap och internationell expansion.

Umbracos CMS plattform bygger på open source och har tack vare sitt community av +200 000 utvecklare och användare världen över vuxit starkt de senaste åren, främst i norra Europa och USA. Plattformen uppskattas bland annat för sin användarvänlighet och flexibilitet vilket lett till att det används som CMS-system av flera tusentals bolag som Ving, JP Morgan, Europarådet, Elkedjan och Scholl.

-”Umbraco har en fantastisk plattform baserad på open source och ett unikt community. Vi ser att bolaget har en enorm potential att fortsätta utvecklas och växa och är väldigt glada att få vara med i deras resa framåt”, säger Gustav Lagercrantz, VD på Monterro. ”Det här är en investering som passar oss perfekt. Vår nisch är att stötta nordiska B2B mjukvarubolag till att bli globala aktörer och flera av oss på Monterro har dessutom tidigare erfarenhet av att framgångsrikt leda och skala upp Digital Experience plattform-leverantören Episerver”.

CMS-plattformen Umbraco accelererar expansionen med MonterroOmrådet CMS växer, och i dag efterfrågas mycket mer än en platform för publicering av innehåll. Hela den digitala kundupplevelsen har blivit allt viktigare för verksamheter och enligt analytiker som Gartner och Forrester växer området för s.k. DXP-plattformar (digital experience platforms) snabbt.

-”Vi har letat efter en investerare med domänkunskap som kan hjälpa oss att fortsätta växa, och vi är mycket nöjda med att ha hittat Monterro”, säger Kim Sneum Madsen, VD på Umbraco.

Umbracos vision är att göra det komplexa enkelt och bolaget har sedan starten 2005 satsat på att utveckla en best-of-breed CMS-plattform baserad på open source. Bolaget har också lyckats bygga ett stort community av utvecklare och användare och ett partnernätverk av digitala byråer, vilket gör att Umbracos kunder kan få en helt kundanpassad lösning, som kan integreras med andra best-of-breed lösningar.

-”Vi kommer att fortsätta enligt vår vision och strategi med open source. Vi har alltid jobbat nära vårt community och våra kunder och vet att allt fler verksamheter efterfrågar best-of-breed DXP-lösningar”, säger Kim på Umbraco. ”Vårt mål är att kunna erbjuda det till ännu fler, och i fler länder. Genom partnerskapet med Monterro får vi en ovärderlig strategisk kompetens inom området och det kapital vi behöver för att kunna genomföra det”, avslutar han.

Monterro blir med förvärvet majoritetsägare i Umbraco och resterande del ägs fortsatt av ledningen och grundare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00