Columbus och iStone går samman på Nordiska marknaden

Med en accept från iStones samtliga 238 aktieägare genomför danska Columbus köpet av iStone. Columbus träder därmed in på den svenska marknaden och blir samtidigt ledande inom digital handel och verksamhetskritiska system i Norden.

Columbus och iStone går samman på Nordiska marknaden 1I och med sammanslagningen får Columbus fler än 600 nya medarbetare. iStone kompletterar också Columbus expertis inom verksamhetskritiska system och IT-tjänster med en djup kunskap om digital handel samt en bredare affärsystemskunskap.

”Vi är väldigt glada att få välkomna iStones medarbetare till Columbus. iStone och Columbus matchar varandra perfekt, både affärsmässigt och kulturellt. Tillsammans kan vi skapa ännu mer värde för våra kunder och nå våra strategiska mål”, säger Thomas Honoré, CEO och koncernchef på Columbus.

Att iStone är marknadsledande inom affärssystem för tillverkande bolag i Sverige är ytterligare en gynnsam faktor. I kombination med Columbus portfölj av branschlösningar kommer detta att öppna för nya möjligheter och skapa mervärde för både nuvarande och framtida kunder.

”Vi ser fram emot att bli en del av Columbusfamiljen – med alla de möjligheter som det innebär. iStone har haft en fantastisk tillväxt sedan starten 2006 och är idag marknadsledande i Sverige och Norge. Tillsammans med Columbus kan vi accelerera vår affär både i Norden och globalt”, säger Markus Jakobson, vd på iStone.