Hem Nyheter Combitech och Siemens Energy AB inleder ett samarbete kring 3D-printinguppdrag för tillverkande industri

Combitech och Siemens Energy AB inleder ett samarbete kring 3D-printinguppdrag för tillverkande industri

Publicerat av: Redaktionen

3D-printning, också kallat additiv tillverkning eller Additive Manufacturing (AM), är en av de tekniker som spås påverka den tillverkande industrin mest framöver.

Combitech och Siemens Energy AB inleder ett samarbete kring 3D-printinguppdrag för tillverkande industri 3Nu inleder Siemens Energy AB och Combitech ett samarbete för att stödja företag som vill utforska möjligheterna med 3D-printning. Tillsammans kan de två företagen erbjuda hela kedjan från design- och utvecklingskompetens till serietillverkning.

För den tillverkande industrin innebär 3D-printning stora möjligheter. Det kan korta ledtider, reducera antalet komponenter i en produkt, och ger möjligheten att tillverka reservdelar även när ritningar eller andra leverantörer saknas. Det går att ta fram helt nya strukturer som ökar hållfastheten, minskar vikten och minimerar materialåtgången.

Combitechs experter inom 3D-printning har unik kompetens inom produktutveckling för just 3D-printning och hjälper de beställande företagen att ta fram en produktspecifikation utifrån behov och krav.

De moment som krävs för att en komponent ska kunna designas och printas på rätt sätt är inte alltid uppenbara vilket gör det viktigt att rätt kompetens finns utmed hela utveckling- och tillverkningsprocessen.

– Många gånger blir det mer effektivt att gå från att med traditionella tillverkningsmetoder tillverka en komplicerad komponent eller produkt till att designa om och 3D-printa en komponent eller produkt i en enda detalj där tillverkningsmetoden inte sätter några begränsningar, berättar Mikael Svensson, Teknikledare inom AM på Combitech.

Siemens Energy AB med bas i Finspång är världsledande inom 3D-printning för kraftindustrin och en av få aktörer i Sverige som har utrustning för 3D-printning som klarar både serietillverkning och höga kvalitetskrav. Företaget har kapaciteten och kunskapen att printa allt från enkla till mycket avancerade detaljer i olika material, såväl plast som superlegeringar i metall.

– Genom samarbetet med Combitech tar vi ett första steg för att öppna upp för fler företag att få tillgång till vår kompetens och våra resurser och därigenom erbjuda en kostnadseffektiv helhetslösning kring AM, från prototypdesign till serieproduktion och kvalitetssäkring vilket känns mycket positivt, säger Martin Lindbäck, ansvarig för additiv tillverkning och utveckling på Siemens Energy i Finspång.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>