Commaxx i skandinaviskt distributionsavtal med Bitdefender

Bitdefender har undertecknat ett skandinaviskt distributionsavtal med Commaxx.

Samarbetet är en del av Bitdefenders satsning på Sverige och Skandinavien. De planerar även att etablera ett kontor i Sverige under sommaren och rekrytera nya medarbetare.Commaxx i skandinaviskt distributionsavtal med Bitdefender 1

Antimalware-företaget Bitdefender undertecknade den 1 maj ett skandinaviskt distributionsavtal med Commaxx. Företaget har vuxit snabbt de senaste åren men finns än så länge endast med ett kontor i Skandinavien och det ligger i Danmark. Företaget planerar nu att etablera ett kontor i Sverige under sommaren och rekrytera ett antal nya medarbetare. Målet är en fyrdubblad omsättningsökning de närmsta åren.

– Vi är världens största Antimalware-företag idag men ser att vi kan ta ytterligare marknadsandelar i Skandinavien, berättar Fredrik Jubran Nordenchef på Bitdefender. Nu ska vi etablera oss i Sverige och inleder samarbetet med Commaxx då de är en professionell distributör som är mycket starka på Citrixområdet. Tillsammans med dem ska vi gå till Citrixkunderna och erbjuda en säkerhetslösning som vi har utvecklat tillsammans med Citrix.

Så kallade stealthattacker överlistar fortfarande företagens virtualiseringsskydd trots stora ansträngningar från säkerhetsbranschen. År 2016 tog det företagen i genomsnitt fem månader att upptäcka att de hade angripits, och forskare hittade ofta skadlig kod djupt inne i sina servrar. Genom att slå samman sin expertis inom IT-säkerhet med kompetensen rörande datacenters virtualisering har Bitdefender och Citrix utvecklat ett helt nytt säkerhetslager. Genom inbyggd råminnesinspektion direkt på hypervisornivå kan skadlig kod identifieras och oskadliggöras.

– Bitdefenders lösningar passar mycket bra in i vårt säkerhetserbjudande och speciellt intressant är deras samarbete med Citrix, säger Robert Wadstein, vd för Commaxx i Sverige. Vi är stolta över vårt distributörsavtal med Bitdefender och vill förstås bidra till deras fortsatta tillväxt.