Commaxx tar med Igel på tillväxttåget

Robert Wadstein, Commaxx
Robert Wadstein, vd på Commaxx i Sverige.

Commaxx tar in leverantören Igel, meddelar man i ett pressmeddelande. ”Vi ser fram emot att få bidra till en ökad efterfrågan av Igel-produkter”, säger distributörs-vd:n Robert Wadstein.

Igel tillverkar tunna klienter och bedöms uppenbarligen vara ett bra tillskott i distributörens mix där Citrix utgör huvuddelen.

Som vi skrivit om tidigare befinner sig Commaxx på en snabb tillväxtresa. Vd Robert Wadstein bedömer att omsättningsökningen under 2014 landar på cirka 25 procent. Och den takten ska upprätthållas, bland annat med fler partneraktiviteter. Distributören har även nyligen förstärkt sin organisation för att möta en ökad efterfrågan och nå målet om tillväxt under 2015.

Ska driva efterfrågan

Deras mål sammanfaller med Igels ambitioner att öka sin försäljning i Norden.

– Vi ser fram emot att få bidra till en ökad efterfrågan av Igel-produkter på den svenska marknaden säger Robert Wadstein.

Igels EMEA-kanalchef Timo Siedenberg kommenterar avtalet så här i ett pressmeddelande:

– Commaxx kan den svenska marknaden och har ett kompletterande sortiment av virtualisering-, moln-, säkerhets- och applikationsleverantörer hos sig vilket gör dem till den perfekta partnern när vi ska fortsätta att utveckla vår verksamhet.

Och så här beskriver Commaxx Igel:

”IGEL: s sortiment av tunna klienter, baserad på Linux och Microsoft Windows, ger kunderna tillgång till ett brett spektrum av serverbaserade infrastrukturer och tillämpningar. IGEL erbjuder också kraftfull och intuitiv programvara för enkel driftsättning och administration av tunna klienter i såväl små som stora organisationer. De erbjuder också programvaran ”Universal Desktop Converter” som ger kunderna möjlighet att migrera befintlig PC-hårdvara eller en äldre hårdvara för tunna klienter till en väl fungerande lätthanterlig tunn-klientliknande enhet från IGEL.”

Post Comment