Commvault drar ifrån i toppen i nya Gartner Magic Quadrant
Hem Trender Commvault drar ifrån i toppen i nya Gartner Magic Quadrant

Commvault drar ifrån i toppen i nya Gartner Magic Quadrant

Publicerat av: Redaktionen

Analysföretaget Gartner placerar Commvault i topp i båda dimensionerna i sin nya Magic Quadrant-rapport om marknaden för dataskydd och backup i datacenter. 

Det är nu sjätte året i följd som Commvault är rankat i ”ledarkvadranten” i Gartners marknadsgenomgång inom backup-programvara för datacenter. Gartner placerar Commvault överst i båda dimensionerna i sin Magic Quadrant som återger bedömningen av ”förmåga att genomföra” respektive ”helhetsvision”.commvalut

I sin nya rapport nämner Gartner bland annat att ”gårdagens lösningar för dataskydd kanske inte längre räcker till för att möta dagens – och än mindre morgondagens – krav. Det förklarar varför många företag är öppna för att utnyttja ny teknologi och produkter från nya leverantörer. De har visat en ökad vilja att lägga till nya och även byta ut leverantörer av backup och återställning för att få en bättre lösning som möter deras allt högre krav på servicenivå, totalkostnader och enkel hantering.”

– Nya Magic Quadrant bekräftar vår strategi för att hjälpa företag att hantera och skydda sina data och att aktivt underlätta införandet av ny teknologi, framför allt molnet. Vi har uppnått detta erkännande genom att investera tungt i innovation och att stödja flest alternativ inom hårdvara, virtualisering, molnet och andra plattformar. Dessutom är vi flexibla i fråga om prissättning och paketering av vår programvara, säger Anders Stinger, Sales Manager Nordic för Commvault.

Marknaden för dataskydd och backup fortsätter att förändras snabbt samtidigt som kunderna ställer nya krav. Gartner ger bland annat följande exempel:

  • År 2020 kommer 30 % av företag och myndigheter att utnyttja backup mer än bara som ett verktyg för att återställa den löpande IT-driften (t ex återställning efter katastrof, test/utveckling, DevOps, mm). I början av 2016 var motsvarande siffra 10 %.
  • Fram till 2018 kommer antalet företag som använder molnet för att lagra backuper att fördubblas, från 11 % i början av 2016.

Den kompletta rapporten Gartner Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software kan laddas ned från: http://www.commvault.com/itleaders

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00