Commvault förenklar datahantering med AWS molntjänster
Hem Nyheter Commvault förenklar datahantering med AWS molntjänster

Commvault förenklar datahantering med AWS molntjänster

Publicerat av: Redaktionen

En ny, föroptimerad dataskyddsmodell för molnet möjliggör snabbare driftsättning av Comm­vaults programvara i AWS-moln och bidrar därmed till sänkta kostnader.

Commvault kan nu användas tillsammans med applikationer som Commvault förenklar datahantering med AWS molntjänster 2köps genom AWS  (Amazon Web Services) Marketplace och därmed enkelt styra datalagringen till specifika AWS-tjänster i molnet.

De nya lösningarna för kunder som utnyttjar AWS gör att det nu blir enklare att kombinera Comm­vaults programvara för dataskydd och datahantering med AWS moln tack vare referensarkitekturer, dvs. föroptimerade och validerade lösningar. Dessa finns nu tillgängliga direkt från Commvault och från AWS Marketplace, och ger tydlig vägledning om hur Commvaults dataplattform kan hjälpa organisationer att optimalt utnyttja AWS-moln för backup, arkivering och återställning av data.

Commvault ger samtidigt befintliga kunder möjlighet att utnyttja sina licenser tillsammans med applikationer som de skaffat genom AWS Marketplace. Det blir dessutom enkelt för kunderna att styra sin datalagring till specifika AWS-tjänster, exempelvis Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon S3 Standard – Infrequent Access (Amazon S3-IA) och Amazon Glacier.

Med Commvaults validerade referensarkitekturer för AWS blir det även ännu enklare att hantera dataskydd i en hybrid infrastruktur. De ger också lägre kostnader och snabbare driftsättning av Commvaults programvara för backup, arkivering och återställning av data i AWS moln.

– AWS och Commvault har ett gemensamt åtagande att hjälpa företag att foga in molnet i sina strategier för dataskydd. Med Commvaults nya validerade referensarkitekturer blir det ännu enklare för våra gemensamma kunder att använda Commvaults dataplattform med AWS moln, säger Terry Wise, global partnerchef på Amazon Web Services.

Dow Jones, som förmedlar nyheter och affärsinformation över hela världen, är en av de första Commvault-användarna som tagit hjälp av de nya referensarkitekturerna. Företaget har flyttat över hälften av sin IT-infrastruktur till molnet och utnyttjar Commvaults lösning för datahantering både för sin interna drift och tillsammans med molntjänster. Det har skapat en stabil modell för dataskydd med förbättrade prestanda för återställning och sänkta kostnader för infrastruktur. Dessutom har all bandbackup avskaffats.

De nya lösningarna från Commvault gör det möjligt att tillämpa samma rutiner och policys för att spara och återställa data med AWS som för lokalt lagrade data på disk eller andra enheter. Genom att utvidga Commvaults funktioner för säkerhet, kryptering och deduplicering till AWS kan företag sänka sina kostnader och komma ifrån behovet av komplexa skript. Samtidigt får de en heltäckande, enhetlig lösning för att hantera alla sina data, överallt och i alla format.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>