Commvault pekar på tre trender inom lagring under 2015. Det handlar om säkerhet för mobila enheter, hantering av privata appar och ett ökat behov av att känna sin data.

När leverantören Commvault levererar sin syn på vad som är viktigt inom datalagring under 2015 toppar man med mobila enheter. Ingen drakvältare men en uppenbar punkt på listan. Särskilt efterfrågade tror man att lösningar för radering av känslig data från mobila enheter kommer att bli.

På plats nummer två hamnar behovet av analys. Man hävdar att användare inser att de behöver sortera sin data på ett strukturerat sätt för att kunna avgöra hur olika slags information behöver lagras och skyddas. Inte minst för att säkerställa rätt säkerhet. Att hantera all information på samma sätt, och ge all data samma slags skydd, är helt enkelt för dyrt, menar de.

Applikationer är tredje punkten på listan. Utmaningen är att på ett säkert och rationellt sätt kunna hantera alla de konsumentapplikationer som medarbetare tar med sig in i företagets it-miljö, som Evernote och Dropbox.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>