COMPAREX och Snow Software i globalt samarbete

Företagen ska erbjuda kunder dem bästa kombinationen av sina SAM-lösningar och expertis.

COMPAREX och Snow Software i globalt samarbete 1Snow Software (Snow), världsledande inom Software Asset Management (SAM) och Cloud Spend Management, meddelar att företaget har ingått ett globalt samarbete med It-företaget COMPAREX, vilket även de är en av världens företag inom SAM. Tidigare hade 200 gemensamma kunder lokala kontrakt på flera olika marknader. De kontrakten ersätts nu med ett enda globalt kontrakt mellan de båda företagen.

COMPAREX håller för närvarande på att utveckla sitt erbjudande kring SAM som hanterad tjänst (managed service), vilken lanseras under hösten 2018.  Som en del av samarbetet med Snow kommer COMPAREX att integrera Snows teknologi i sitt managed service-erbjudande. Därigenom får kunder nya mervärden via COMPAREX SAM managed services.

– Vi är glada att COMPAREX blir en global strategisk partner, inte minst då det understryker att de fokuserar på kundens framgångar, säger Axel Kling, CEO på Snow. Att hjälpa kunder att optimera sina teknikkostnader och att ge dem kontroll över sin IT-miljö via insyn i vem som använder vad och när, och på vilken enhet, är kärnan i det vi på Snow gör.

– I en värld där teknologier utvecklas snabbt, och där företag använder sig alltmer av molnbaserade lösningar, är de viktigare än någonsin att företag återtar kontrollen över sina mjukvarutillgångar och ser till att de levererar affärsvärde, säger Thomas Reich, CEO på COMPAREX. COMPAREX SAM Managed Services kommer att ge företag alla verktyg som krävs för att lyckas med sina SAM-satsningar. Vi är glada över att Snow kommer att samarbeta med oss när vi tar vår hanterade tjänst till nästa nivå.

– Snows ledande marknadsposition understryker att vi har valt rätt partner, fortsätter Thomas Reich.