Connect2IT – Från How till Wow
Hem EVENTEvent Bevakning Connect2IT – Från How till Wow

Connect2IT – Från How till Wow

Publicerat av: Redaktionen

Cygate bjöd in till en halvdag med mässa, rundabordssamtal och inspirerande föreläsningar. Huvudämnet var Digitalisering. Eventet sändes även på webben.

Moderator Mikael Tornving inledde med att hälsa Fredrik Strandlund, CTO på Cygate, välkommen. Fredrik pratade om digital hållbarhet. Digitaliseringen hjälper oss att utnyttja tiden effektivt. Idag kan vi arbeta även när vi är på resande fot. Han varnade dock för att vi måste tänka på hur vi kopplar upp oss. 80 % av alla intrång sker via öppna nät!img_20161027_130558

Bo Dahlbom, föreläsare och professor i informatik, tog oss med på en hisnande resa under rubriken ”Digitaliseringens utmaningar och konsekvenser”. Med start år 1900 fick vi följa med på historiska återblickar och kittlande beskrivningar av framtiden. Bo beskrev hur våra hushållsmaskiner kommer att kommunicera själva. När tvättmedlet är slut beställer vår tvättmaskin tvättmedel som levereras hem av en drönare. Vi kommer att ha personliga assistenter (robotar) som hjälper oss i hemmet. De sätter på vår favoritmusik, de vet vilka filmer vi vill se och de hjälper oss att hitta svaren, via nätet, på våra frågor.

Bo pratade också om hållbarhet och siade om att vi snart kommer att kunna skriva ut våra skor i en 3D-skrivare. När modet växlar ”smular vi sönder dem”, laddar skrivaren och skriver ut ett par nya skor!

Efter en paus med möjlighet att besöka mässmontrarna var det dags för parallella seminarium, partnerpass och rundabordssamtal.

Per Holm, Cisco, berättade om arbetet med att bygga säkra nätverk. Han jämförde med smarta lösningar inom rörläggning där sensorer i rören skickar en varning närt t.ex. en vattenledning läcker. Vidare menade han att vi idag har en situation där 80 % av IT-budgeten går till att ”hålla lampan lysande”. Det leder till att innovationen blir lidande.

Markus Nilsson, Dell EMC, talade om förändringar i IT-branschen. Vi har idag 8 mdr saker som är uppkopplade mot IOT. Om 15 år kommer det att vara 15 mdr. Som exempel nämnde han Smart Watches för barn. De håller reda på var barnet befinner sig och larmar om t.ex. hemvägen från skolan inte följer den planerade. Markus sa att den ständigt ökade kapaciteten gör det möjligt, inom kort, att kartlägga en persons kompletta arvsmassa på 76 sekunder till en kostnad av 5 kr.

Heléne Lidström berättade om hur hon lett ett lyckat förändringsarbete på Microsoft. Den största utmaningen är att nå fram till de 20 % som aktivt motarbetar varje försök till förändring. Heléne presenterade en 7-stegs modell; Vision, Ledarskap, Involvera, Kommunicera, Utmana, Engagera, Avsätta resurser.

Därpå följde en summering av dagen med Patrik Olsson, Cygates VD.

Innan det avslutande mingelpartyt blev våra hjärnor ”hackade” av Lars Peter Loeld som med en stor portion humor tog oss tillbaka från det digitala till det analoga. Det som vi fick uppleva på scenen var på gränsen till övernaturligt när han gång på gång inför öppen ridå lyckades att få oss alla att tappa hakan. Tankeläsning, manipulation och humor i en skön blandning.

[slideshow_deploy id=’15855′]

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>