Consat lanserar ny IoT-plattform
Hem NyheterTech News Consat lanserar ny IoT-plattform

Consat lanserar ny IoT-plattform

Publicerat av: Redaktionen

“vill stötta våra kunders digitala transformationsresa”

Den 1 mars presenterade det marknadsledande ingenjörsbolaget Consat Engineering AB sin nya IoT-plattform Consat NxT.

Den heltäckande plattformen erbjuder skräddarsydda lösningar med en kapacitet för kontinuerlig integration och implementering för sina digitala produkter.

– Genom NxT kan kunderna börja sin digitala resa i lagom takt. Man behöver inte lösa alla världens problem på en gång utan börja enkelt och samla värdefulla insikter, säger Pär Forsberg, ansvarig för IoT och Elektrifiering på Consat.

Consat lanserar ny IoT-plattform

Pär Forsberg, ansvarig för IoT och Elektrifiering på Consat

User Management, Rule Engine och Service Components – det är några av alla funktioner som Consats nya IoT-plattform erbjuder. Med över 35 års erfarenhet av inbäddad programvara, domän, IT, moln och IoT har Consat konstruerat sin nya plattform för att kunna erbjuda precis det som den enskilde kunden behöver. NxT gör det möjligt att ansluta sina enheter och se sin realtidsdata genom en webbdashboard. Med den insamlade datan som utgångspunkt kan man sedan hantera skalbarhet och tillämpa artificiell intelligens, bland annat.

Vad som gör plattformen särskilt unik är hastigheten och effektiviteten, plattformen kan nämligen användas och generera resultat under ett tidsspann på fyra till sex veckor.

– Genom vår plattform behöver du inte börja om från scratch varje gång utan vi kan snabbt bygga den funktionaliteten som kunderna behöver för att lösa de olika verksamhetsproblemen som de upplever, säger Pär Forsberg och fortsätter:

– Det är jäkligt häftigt att vi som bolag har möjlighet att knyta ihop säcken för industrin. Vi har hela kunskapsbredden för att koppla ihop produkter och hjälpa till att transformera kunderna i sin digitaliseringsresa, vårt mål är att hela tiden ha ett tätt samarbete med våra kunder och stötta dem längs vägen.

Med kunden i fokus
I framtagandet av Consat NxT har målet varit att ha ett agilt förhållningssätt till kundernas utmaningar, detta genom att bland annat erbjuda en snabb prototypframställning (Minimal Viable Product scope (MVP). Syftet är att hela tiden upprätthålla en transparens i kundkontakten och bygga en relation med ett långsiktigt perspektiv från början. Trots att plattformen lanserades för två veckor sedan har den pilottestats på klienter före lanseringen med goda resultat. Nu ser Consat fram emot att hjälpa fler kunder på sin digitaliseringsresa.

– Vi kan göra det på ett enkelt sätt, vi har verktygen, förmågorna och erfarenheten. Genom att låta oss stå för det digitala kan våra kunder fokusera på det som de gör bäst medan vi gör deras liv lite enklare, avslutar Pär Forsberg.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00