Conscia Netsafe ger Office Management säker gateway till näthimlen

Sveriges ledande systemintegratör av Ciscolösningar Conscia Netsafe hjälper Office Management att stoppa intrång och ransomware – innan de har hänt.

Tekniken som används är Ciscos nya säkra internetgateway (SIG) Umbrella. Den molnbaserade tjänsten analyserar DNS-uppslag och kommunikation och blockerar proaktivt misstänkta domäner. Office Management är Nordens ledande leverantör av helhetslösningar inom IT, kommunikation och kontor. Företaget började använda tjänsten i början av året och planerar att erbjuda den nya tjänsten som ett skydd för sina kunder, då tjänsten är kraftfull men lätt att installera.

Conscia Netsafe ger Office Management säker gateway till näthimlen 1
Mathias Duvemark, Sr IT & Communication Specialist på Office Management

– På Office Management gör vi våra kunder vassare när vi låter dem ägna sig åt sin kärnverksamhet och vi löser resten. Efter Conscia Netsafes introduktion var tjänsten givetvis intressant för oss: molnbaserad, lättinstallerad och med möjlighet att förebygga phishing och ransomware. Umbrella är ett väldigt bra komplement till våra övriga skydd och har potential att ytterligare förbättra våra tjänster till kund, säger Mathias Duvemark, Sr IT & Communication Specialist på Office Management.

Ett mobilt arbetssätt och molntjänster har lett till att minst en fjärdedel av all företagstrafik idag går utanför företagens egna nät, VPN och brandväggar. Samtidigt behöver medarbetarna snabbt kunna ansluta till nät och molntjänster som är helt säkra.

Cisco Umbrella analyserar över två miljoner DNS-uppslag eller IP-svar per sekund och elva miljarder historiska händelser med hjälp av världens största hotdatabas Cisco Talos. Umbrella agerar på DNS-uppslagen innan kontakt har upprättats med misstänkt skadliga domäner. Medarbetare som råkar klicka på phishinglänkar stoppas från att surfa in på skadliga domäner och Ransomware-attacker avbryts då den elakartade koden inte kan få kontakt med de domäner som kontrollerar den.

Conscia Netsafe ger Office Management säker gateway till näthimlen 2
Bengt Lundgren, VD Conscia Netsafes

En nyhet är att Umbrella sedan februari kan filtrera trafik genom en proxy-tjänst i molnet. Genom en sådan Secure Internet Gateway (SIG) kan även krypterad trafik inspekteras. Här kan också ytterligare Cisco-tjänster med tiden anslutas såsom CASB (Cloud Access Broker) tjänsten CloudLock, som kontrollerar tredjeparts molntjänster.

– Nätet är viktigare än någonsin och kräver bästa tänkbara IT-skydd i en värld som domineras av ett mobilt arbetssätt, molntjänster och krypterad trafik. Här erbjuder Ciscos Umbrella en säker internetgateway som kan säkra företagets infrastruktur mot en rad hot och vi ser ett starkt intresse från våra kunder, säger Conscia Netsafes VD Bengt Lundgren.