Conscia stärker sin europeiska position med förvärvet av xevIT i Tyskland

Conscia, en ledande leverantör av säkerhets- och IT-infrastrukturlösningar stödd av Nordic Capital, förvärvar det tyska IT-infrastrukturföretaget, xevIT, med 110 anställda och en omsättning på cirka 300 miljoner danska kronor (40 miljoner euro).

Conscia stärker sin europeiska position med förvärvet av xevIT i Tyskland 1
Claus Thorsgaard, CEO för Conscia Group

Detta är Conscias åttonde förvärv sedan 2014 och kommer att stärka dess position på den europeiska marknaden. Utöver att vara Cisco Gold Partner i Tyskland med stark kompetens inom nätverks- och kommunikationslösningar, har xevIT utvecklat flera unika lösningar för sjukvårdssektorn, inklusive en kommunikationsplattform som kopplar ihop mer än två miljoner användare på sjukhus, kliniker, läkarmottagningar, etc.

Förvärvet av xevIT är ett viktigt steg in i DACH-regionen och tar Conscia närmare positionen som en av Europas ledande säkerhets- och IT-infrastrukturleverantörer med Cisco-fokus.

– Vi har fyrdubblat vår omsättning under de senaste fem åren från 500 miljoner danska kronor till över 2 miljarder DKK. Vi är redan marknadsledande i Skandinavien, Nederländerna och Slovenien, och med xevIT kommer vi att stärka vår position ytterligare inom den europeiska säkerhets- och IT-infrastrukturmarknaden som är en viktig strategisk prioritet för Conscia. Under de senaste 2-3 åren har vi gjort mycket betydande investeringar för att utöka vår portfölj av säkerhetslösningar, till exempel har vi nu ett 24/7 Security Operations Center (SOC) och med xevIT som en del av Conscia-gruppen kommer vi att kunna bistå de tyska kunderna bättre med dessa typer av lösningar, säger Claus Thorsgaard, CEO för Conscia Group.

xevIT kommer nu att bli en del av Conscia-gruppen.

– xevIT och Conscia har mycket gemensamt, både kulturellt och operativt på det sätt vi når marknaden. Dessutom kompletterar vi varandras avancerade tekniska kompetenser mycket väl. Vi har specialiserat oss på IT-innovation och digitalisering för hälso- och sjukvårdssektorn, och vi ser fram emot att bli en del av Conscias strategi ‘Network of Knowledge’ samt att kunna leverera våra lösningar till kunderna på Conscias nuvarande marknader, säger grundarna av xevIT Jochen Faas, Stephan Kirchmann, Frank Nagel och Klaus Lorenz.