Consid ett av finalbolagen i Serendipity Challenge

Det nytänkande IT-konsultbolaget Consid har gått till final i Serendipity Challenge – entreprenörstävlingen för Nordens främsta startup- och tillväxtbolag.

Consid ett av finalbolagen i Serendipity Challenge 1Tillsammans med 23 andra bolag avgörs finalen under Almedalsveckan i Visby 2-4 juli där Consid kan vinna pris i fem kategorier, varav bland annat “Årets tillväxtbolag”.

IT-konsultbolaget Consid är en av de 24 finalister som kan ta hem den prestigefulla utmärkelsen Serendipity Challenge – en årlig entreprenörstävling där Nordens entreprenörsledda startup- och tillväxtbolag med unika innovationer eller affärsidéer med global potential prisas. Under Almedalsveckan, som går av stapeln 1-8 juli i Visby, där Consid kommer vara närvarande, avgörs finalen. Peter Hellgren, vd och grundare på Consid, ser fram emot finalen och siktar mot inget annat än förstaplatsen:

– Vi har jobbat väldigt hårt för att se till att vi konstant håller en hög tillväxt som bolag men samtidigt följer vårt motto om att bygga det företag vi själva alltid velat jobba i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Under 2017 hade vi en omsättningstillväxt om inte mindre än 38,3%. Sedan årsskiftet har vi fortsatt vår kraftiga expansion och har till exempel ökat vår personalstyrka med 125 personer nationellt samtidigt som vi har en omsättningsökning på närmare 40%. Det är väldigt roligt att få bekräftelse på att det vi gör är bra, och vi ser väldigt mycket fram emot att vara på plats under Almedalsveckan och siktar såklart inte på något annat än att stå som vinnare av Serendipity Challenge 2018, berättar Hellgren.

Anita Beslic, rekryteringsansvarig på Consid, är också stolt över finalplatsen och belyser betydelsen av att konstant jobba för en så bra arbetsmiljö som möjligt:

– Det är alltid roligt att bli nominerad till priser och det är verkligen ett kvitto på att det vi gör är rätt. Vi arbetar konstant med att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för våra anställda, annars är det omöjligt att växa som bolag i en så pass konkurrenskraftig IT-bransch. Att bibehålla en välmående och sund företagskultur som präglas av glädje och engagemang i ett företag där våra medarbetare är vår absolut viktigaste resurs är a och o för den fortsatta utvecklingen, menar Beslic.

Consid har chansen att ta hem pris i hela fem kategorier under finalen i Visby i juli, därav bland annat priset som “Årets tillväxtbolag”.