Consid och SAAB ingår exklusivt samarbete i syfte att stärka kvinnor i ledande position
Hem Kvinnor på Kanalen Consid och SAAB ingår exklusivt samarbete i syfte att stärka kvinnor i ledande position

Consid och SAAB ingår exklusivt samarbete i syfte att stärka kvinnor i ledande position

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Consid och SAAB presenterar stolt nätverken Q Rendezvous och Athena i ett tätt samarbete för och med framtidens kvinnliga ledare.

Consid och SAAB ingår exklusivt samarbete i syfte att stärka kvinnor i ledande position 2Idag bjuder Sveriges två största nätverk för kvinnor i IT- och teknik-branschen in till ett nätverksevent i Linköpings Konsert och Kongress, med syftet att skapa uppmärksamhet kring en viktig samhällsfråga – att utmana och inspirera fler kvinnor till ledarskapspositioner.

Nu är det dags för höstens största nätverksevent i Östergötland där runt 300 kvinnor på Linköpings Konsert & Kongress samlas under tematHow to become a leader of the future. För eventet svarar Q Rendezvous och Athena, två framstående nätverk för kvinnor initierade av IT-företaget Consid och försvarskoncernen SAAB. Bland talarna ser vi Årets IT-kvinna och superentreprenör Ischtar Touailat, som gjort en raketkarriär inom innovation och digitalisering och som länge drivits av att inspirera och hjälpa kvinnor i startups. Eventet är kostnadsfritt för deltagare och alla inblandade engagerar sig frivilligt.

Q Rendezvous startade 2015 med visionen om att skapa en mötesplats för kvinnor i IT-branschen. Nätverket har expanderat och finns idag i över åtta städer och samlar över 1500 kvinnor årligen. Athena är SAABs ledarskapsnätverk för kvinnor och har som ambition att se fler kvinnor i ledarskapspositioner inom SAAB, vilket görs genom att lyfta förebilder och utmana traditioner.

– För SAAB är jämställdhetsarbetet inte ett projekt utan en del av vår långsiktiga strategi, beviset för detta är att vårt ledarskapsnätverk för kvinnor, Athena, firar 20-årsjubileum under 2018, säger Linda Björk, Ordförande på Athena.

Consid och Saab har sedan tidigare ett samarbete och såg att de hade fler beröringspunkter att ta fäste vid.

– Vi drev parallellt initiativ för att inspirera kvinnor till IT- och teknikbranschen, men också för att utveckla kvinnor i sin befintliga yrkesroll, därför insåg vi rätt snabbt att vi skulle göra något ihop och tillsammans få en större effekt och hävstång för att påverka branschen. Den gemensamma planeringen och erfarenhetsutbytet har varit fantastiskt kul och givande, nu ser vi fram emot ett storslaget event på måndag, säger Johanna Björnsund, Projektledare för Q Rendezvous.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>