Två kategorier vann COPA-DATA i Microsoft Partner of the Year 2016

Automationsföretaget COPA-DATA tog emot två priser på årets Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC) i Toronto.

Lösningarna för Smart City med automationsmjukvaran zenon vann Microsoft Partner Award i kategorin “Public sector: Microsoft CityNext”. Som en av grundarna av isv4industry Software Alliance, nådde det Salzburgbaserade företaget även första plats som “Microsoft Partner of the Year – Austria”.Två kategorier vann COPA-DATA i Microsoft Partner of the Year 2016 1

Microsoft delar årligen ut priser till sina mest framstående partners under WPC. En internationell expertjury bedömer över 2500 nomineringar, som lämnats in av företag från 119 länder. Vinnarna uppvisar en hög kompetens inom innovation och genomförande av kundlösningar baserade på Microsoft-teknik.

Vinsten i kategorien ”Public sector: Microsoft CityNext” lyfter fram de lösningar som zenon erbjuder i samspel med Microsoft Azures molnplattform. ”Detta är en utmärkelse som framhäver vårt arbete med fokus på smarta städer och framtidens infrastruktur”, förklarar Phillip Werr, marknadschef på COPA-DATA. En grundläggande anledning till vinsten var den heltäckande IoT-lösningen för det slovenska företaget Gorenjske Elektrarne. Gorenjske Elektrarne är ett dotterbolag till Elektro Gorenjska, ett av Sloveniens ledande energibolag, som specialiserar sig på energiutveckling från förnybara källor. Lösningen är baserad på en kombination av zenon och Microsoft Azure, inklusive Azures RemoteApp. Den ger användaren översikt i realtid, och möjlighet att hantera applikationen från vilken plats som helst via fjärrskrivbord (Remote Desktop Client).

Priset ”Microsoft Partner of the Year – Austria” har COPA-DATA fått ihop med tre andra österrikiska bolag. Tillsammans grundade de isv4industry-alliansen i slutet av 2015. Denna allians har som mål att visa industriföretag värdet av den senaste tekniska utvecklingen och hur man kan införliva den i praktiken i dagens infrastruktur.

“COPA-DATA är ett utmärkt exempel på en talang inom Microsofts partnersamfund som levererar innovativa lösningar till våra gemensamma kunder”, säger Gavriella Schuster, verkställande direktör på Worldwide Partner Group, Microsoft Corp.

Post Comment