Hem Nyheter COVID-19 påskyndar företags digitala transformation enligt ny undersökning från Equinix

COVID-19 påskyndar företags digitala transformation enligt ny undersökning från Equinix

Publicerat av: Redaktionen

Den senaste Global Interconnection Index (GXI), en årlig marknadsundersökning som publiceras av Equinix, visar att COVID-19-pandemin redan har haft en dramatisk effekt på hur företag planerar sina digitala infrastruktursatsningar under de kommande tre åren.

COVID-19 påskyndar företags digitala transformation enligt ny undersökning från Equinix 2

Maria Sundvall, VD, Equinix Sverige

Enligt rapporten förväntas leverantörer av digitala tjänster inom branscher såsom telekommunikation, moln- och IT samt innehållsproduktion femfaldigt öka den privata anslutningsbandbredden fram till 2023.

En utveckling som sker på grund av större krav från företag att stänga digitala luckor vid kanten (edge).

– COVID-19 har påskyndat den digitala omvandlingen som organisationer redan genomgår, något som ställer krav på företag att ha en effektiv digital infrastruktur på plats för att kunna anpassa sig till globala utmaningar. De organisationer som kan flytta sin tekniska kapacitet och sina investeringar till digitala plattformar kan mildra effekterna av pandemin och skapa nya affärsmöjligheter, säger Maria Sundvall, VD Equinix Sverige.

Eftersom pandemin fortsätter att påverka den digitala övergången förväntas företag som underlättar distansarbete, såsom telekombolag och moln- och IT-leverantörer, bidra till 54 procent av den totala tillväxten av interconnection-bandbredd i EMEA-området. Detta  överträffar andra industrier i regionen. Frankfurt, Amsterdam, Paris och London förutspås vara de bästa metropolerna i Europa för tillväxt för interconnection-bandbredd, och regionen som helhet förväntas stå för 23 procent (3 782 Tbps) av den projicerade globala installerade interconnection-bandbredden.

Rapporten förutspår även att den totala interconnection-bandbredden – måttet på privat anslutning för överföring av data mellan organisationer – kommer att uppnå en sammansatt årlig tillväxttakt på 45 procent (CAGR) från 2019 till 2023 inom EMEA-regionen. Den förväntade tillväxten drivs av digital omvandling, och specifikt av större krav från företag som utökar sin digitala infrastruktur från centraliserade platser till distribuerade edge-platser. Detta sker när företag skalar och stöder interaktion i realtid genom strategiskt sammankoppling av arbetsflöden hos människor, saker, platser, moln och data. Kapaciteten för denna anslutning motsvarar 64 zettabyte i datautbyte, vilket är tillräckligt med bandbredd för varje människa på planeten (7,8 miljarder) för att överföra sin fullständiga DNA-sekvens på en timme.

Citat:

Maria Sundvall, VD, Equinix Sverige:

”COVID-19 har påskyndat den digitala omvandlingen som organisationer redan genomgår. Detta ställer krav på företag att ha en effektiv och smidig digital infrastruktur på plats för att snabbt kunna anpassa sig till dessa nya utmaningar globalt. De organisationer som kan flytta sin tekniska kapacitet och sina investeringar till digitala plattformar, samtidigt som de maximerar fördelarna med privata anslutningar, kan mildra effekterna av pandemin och skapa nya affärsmöjligheter.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>