Creative Technology klar för KAIROS

KAIROS gör det möjligt för Creative Technology att hantera den spännande övergången från SDI till IP-routing.

Creative Technology klar för KAIROS

Creative Technology (CT), en del av NEP Worldwide Network, har för sina kontor i Sverige (Northern Europe) och Storbritannien investerat i KAIROS, Panasonics revolutionerande IT/IP-baserade videoproduktionsplattform som är på väg att revolutionera hela industrin.

”Vi har utvecklat en IP-strategi här på CT under flera år, men det är först nu som vi hittat en plattform som gör det möjligt för oss att hantera den spännande övergången från SDI till IP-routing – KAIROS ger oss precis de möjligheterna. Nu kan vi erbjuda våra kunder möjligheten att blanda och byta mellan olika videosignaler och distribuera det i vilket format och upplösning som helst. Vi är väldigt förväntansfulla att vidareutveckla vårt samarbete med Panasonic och stötta utvecklingen av KAIROS som plattform”, säger Sid Lobb, ansvarig för Integrated Networks & Vision hos Creative Technologies.

KAIROS är en mjukvarubaserad open source-plattform som fungerar oberoende av upplösning och format. Plattformen använder CPU/GPU-processer för att leverera markant förbättrad prestanda. Det möjliggör okomprimerad bearbetning, äkta okomprimerade 4K-ingångar och fullständigt simultant stöd för baseband- och IP-signaler, så som ST2110 och NDI – allt med en ultralåg 1-bilds fördröjning.

CT är en av världens ledande leverantörer av AV-utrustning till broadcast, företag och underhållningsbranschen, så väl som till sportevenemang, och är en erkänd teknologi-partner till både Panasonic Broadcast & ProAV- och Visual Systems-avdelningar. Utöver att använda KAIROS som bärande element i deras videoproduktion, erbjuder CT också sina faciliteter som träningscenter för videooperatörer som vill lära sig att använda KAIROS fullt ut.

“Att en av marknadens ledande leverantörer inom sin bransch använder KAIROS är en stor bekräftelse på dess revolutionerande egenskaper. KAIROS förbättrar både kvaliteten och produktiviteten markant för videoproduktion och videostreaming hos broadcasters och event-producenter, och det spås bli de facto-standard för den kommande generationen av videoproduktionsplattformar”, säger Andre Meterian, ansvarig för Professional Video System-enheten på Panasonic Business.