Crosser reser 30 miljoner för fortsatt expansion av sin Low-code Streaming Analytics Platform
Hem Nyheter Crosser reser 30 miljoner för fortsatt expansion av sin Low-code Streaming Analytics Platform

Crosser reser 30 miljoner för fortsatt expansion av sin Low-code Streaming Analytics Platform

Publicerat av: Redaktionen

Crosser, en ledande leverantör av low-code mjukvara för analys, automation och integration för internationell industri, meddelar idag en ny investeringsrunda på 30 miljoner kronor.

Crosser reser 30 miljoner för fortsatt expansion av sin Low-code Streaming Analytics Platform

Martin Thunman, vd på Crosser

Finansiering är ledd av NTT DOCOMO Ventures (Japan) och Montan-Ventures-Saar (Tyskland) tillsammans med de existerande investerarna IndustrifondenSpintop Ventures42 CapAlmi Invest och Norrlandsfonden.

Gartner rapporterar att low-code plattformar kommer att ha fortsatt stark utveckling under 2021, eftersom att de möjliggör snabbare utveckling och distribution av mjukvara, utan att använda sig av mjukvaruutvecklare.

Aktuella studier visar att bristen på interna resurser och intern kompetens är den största barriären för utveckling av Industriell IoT. Crossers unika gränssnitt förenklar utveckling, innovation och samarbete för industrins interna team. Det medför sänkta kostnader och snabbare utveckling för alla typer av digitala projekt. Den aktuella investeringsrundan möjliggör ännu snabbare expansion av Crossers plattform och internationella tillväxt.

– Industrins komplexitet gör det svårare att driva digitala projekt, jämfört med andra vertikaler. Därför är värdet av en low-code platform större inom industrin, säger Martin Thunman, VD och medgrundare av Crosser.

– Den här finansieringen ger oss möjlighet att hjälpa industrin på sin digitliseringsresa, genom att ge skickliga ingenjörer utan programmerings-bakgrund möjlighet att själva innovera och bygga digitala lösningar.

Crosser erbjuder en unik hybrid-arkitektur, vilket ger företag och industrier möjlighet att innovera och utveckla centralt, för att sedan enkelt distribuera ut koden till maskiner, fabriksgolv, datacenter och molnlösningar. Crosser hybridlösning kombinerar det bästa av två världar – enkelheten med moderna moln-teknologier och den säkra och kostnadseffektiva processningen på industrins lokala datacenter.

NTT DOCOMO Ventures är investment grenen inom NTT Group, en av världens största telecom koncerner. En annan av NTT:s grenar, NTT Data, är en av världens största systemintegratörer. Telekombolag och systemintegratörer är några av de största intressenterna inom industriell IoT.

– Vi ser att den visuella programmeringsmöjligheten som Crossers low-code platform erbjuder kommer att ha en nyckelroll i den accelererande adaptionen av Industriell IoT. Vi ser fram emot att samarbeta med Crosser för att främja digitaliseringsprocesser för tillverkningsföretag i Japan och globalt, säger Takayuki Inagawa, President och VD för NTT DOCOMO Ventures.

Montan-Ventures-Saar är ett riskkapitalföretag med rötter i Saarlands stålindustri i Tyskland. Montan-Stiftung-Saar investmentgren investerar med förtroende i banbrytande teknik inom processindustrin.

– Vi upplever utmaningarna och komplexiteten med Industrial IoT i våra egna stålföretag, säger Reinhard Störmer, styrelseordförande i Montan-Stiftung-Saar.

– Kombinationen av låg- kodstrategi och förmågan att köra Crosser streaming analys plattform i produktionsprocesserna tror vi är nyckeln för att möjliggöra snabb och säker innovation inom detta område.

– Vi är mycket glada över att ha två nya investerare ombord som bidrar med djup branschförståelse och som också ger oss tillgång till viktiga marknader, avslutar Martin Thunman, VD för Crosser

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>