Crowdtesting-pionjären expanderar till Norden – öppnar kontor i Stockholm

Med 200 000 testare i 193 länder är Testbirds utan tvekan Europas ledande leverantör av crowdtesting och innovativa testningsteknologier.

Crowdtesting-pionjären expanderar till Norden – öppnar kontor i Stockholm 1
Testbirds Grundare, Markus Steinhauser, Philipp Benkler & Georg Hansbauer

Efter att tidigare ha expanderat till den brittiska och holländska marknaden har startupen nu siktet inställt på Norden. Nu öppnar Münchenföretaget sin verksamhet i Stockholm – och det med stora visioner.

Att crowdsourcing är en trend som är här för att stanna kan nog de flesta hålla med om. Under de senaste åren har flera framgångsrika startups vuxit fram inom området och skapat en helt ny industri med nya typer affärsområden och arbetsplatser. I en samtid där efterfrågan på testare är hög och konkurrensen för digitala applikationer och tjänster är stor, kan crowdtesting vara en lösning. Detta har Testbirds tagit vara på. Sedan starten 2011 har startupen utvecklats till att bli pionjärer inom testning av mjukvara.

Redan i början av förra året avslöjade Testbirds sina planer om en ny expansion. Efter en investeringsrunda där företaget tog in 2 miljoner EUR, öronmärktes stora delar av pengarna för den nordiska marknaden. Redan då var Stockholm målet. Sedan dess har företaget drivit en omfattande rekryteringsprocess och arbetat bakom kulisserna inför lanseringen.

– Kunderna har funnits i Sverige ett bra tag, men det var viktigt för oss att hitta rätt nyckelpersoner och rätt timing innan vi öppnade upp det svenska kontoret. Nu har vi äntligen kommit till rätt punkt och jag har stark tilltro till vårt nya team. Vi har redan fått tydliga indikationer på att det finns ett stort behov för våra tjänster i Sverige. Nu ser jag fram emot att på ett bättre och mer effektivt sätt kunna erbjuda vår crowd och våra teknologier till hela den nordiska marknaden, säger Philipp Benkler, CEO och Co-Founder på Testbirds.

Inför öppningen av det nordiska kontoret har man förvärvat Iggy Gullstrand, tidigare Head of QA Online på Tele 2 samt Jonna Knibestöl, tidigare PR- och Marknadschef på startuptävlingen Venture Cup. De tar även med sig Frida Astvik, erfaren projektledare från Testbirds huvudkontor i München. Inom kort ska teamet dessutom utökas med fler projektledare och kundansvariga.

– Jag har följt Testbirds ett bra tag och när jag hörde om expansionsplanerna kände jag att jag ville vara med på resan. Testbirds koncept är briljant och jag har i min tidigare roll själv sett det stora behovet på marknaden. Det känns spännande att få vara med och etablera vad jag ser som det mest innovativa testningsföretaget just nu. Jag är övertygad om att vi kommer vara marknadens största leverantör av testning inom 5 år, säger Iggy Gullstrand, Country Manager Nordics på Testbirds.