CSC ser fem stora IT-trender för 2016
Hem Nyheter CSC ser fem stora IT-trender för 2016

CSC ser fem stora IT-trender för 2016

Publicerat av: Redaktionen

CSC, 2016 kommer att erbjuda företag och organisationer nya digitala möjligheter, men kommer också att ställa nya krav på dem eftersom det nu blir viktigare än någonsin att hänga med i digitaliseringen.

För att inspirera företagsledare till att utveckla sina verksamheter på bästa sätt listar CSC nedan fem IT-trender för det här året.

Enligt CSC blir 2016 ”Den kontextualiserade informationens år” då företag och organisationer i takt med att de moderniserar sina plattformar och applikationer öppnar upp sig och blir mer informationsdrivna, samtidigt som de skyddar sig mer mot cyberattacker.

csc sia om 2016

CSC fem IT-trender för 2016

– Idag förstår de flesta beslutsfattare att investeringar i IT och innovation är avgörande för att bli konkurrenskraftiga på marknaden. Rätt IT-investeringar ger förbättrade tjänster och högre produktivitet. Det är en insikt som har lett till ett dramatiskt skifte i hur företag förehåller sig till IT, säger Hans Jayatissa, Chief Technology Officer på CSC i Norden.

  1. Kontextuell data ger skräddarsydda kundlösningar

I eftersvallen av Big Data- och “Internet of Things”-trenderna kommer den kontextualiserade analysen att spela en allt viktigare roll under 2016. Den kontextualiserade informationen kompletterar företagsdata med meta-data, vilket ger företag nya möjligheter att ta del av kunders användarvanor. Företag och organisationer kommer exempelvis att kunna skräddarsy sina produkter och tjänster utifrån information om vilken typ av digital enhet som kunden använder, samt utifrån kundens geografiska position, språk och sociala nätverk. Med en rikare kontextinformation kan företag och organisationer skapa en mer integrerad och värdefull informationsupplevelse för sina kunder, medarbetare, partners och medborgare.

  1. Kontextuell data mer eftertraktad av kriminella

Data som blir mer detaljerad blir mer värdefull för cyberkriminella. Den ökade hotbilden skapar därför ett behov hos företag och organisationer av nästa generations IT-tekniker för nätverksskydd, identitetsåtkomsthantering, riskhantering och informationshantering. De offentliga molnen kommer att spela en viktig roll i integrationen av kontextuell data och ska därför inkluderas i säkerhetsarkitekturen. Det ökade cyberhotet kommer också innebära att fler företag och organisationer behöver ta ställning till vad man anser vara en acceptabel risknivå.

  1. En stark API-ekonomi

Företag och organisationer har insett kraften i applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) och kommer att fortsätta utveckla dessa. Med API:er kan företag få åtkomst till system samt byta information mellan dem – ofta som ett ramverk runt äldre system. API:er ger organisationer möjlighet att kombinera data från gamla och nya applikationer och är mer än bara ett utvecklingsverktyg –  de skapar nya kanaler för serviceintegration, informationskoordinering och ett ekosystem av informationsdelning. Kärnan i en digital strategi bygger på att demokratisera informationsåtkomsten och API:erna är centrala i denna process. De är nyckeln till att skapa en affärsstrategi för innovation och att leverera kontextuell information.

  1. CIO:ns nya roll

CIO:er blir allt viktigare för att se till att företags och organisationers kontroll- och styrfunktioner hanterar informationsflödet på bästa sätt. CIO:n kommer att skifta fokus från teknik till information, vilket kommer att innebära ett intimt samarbete med den övriga organisationen så denna får tillgång till information och teknik som leder till bättre beslut och snabbare lanseringar av konkurrenskraftiga produkter.

  1. Fler konsoliderade företagsplattformsaktörer

En annan trend är den pågående konsolideringen av företags och organisationers IT-infrastrukturaktörer. Denna konsolidering möter marknadens efterfrågan på mer standardiserade, smidiga och integrerade lösningar såsom konvergerad infrastruktur. I framtida produkter och tjänster kommer det att finnas fler specialiserade infrastrukturplattformer.

En video om CSC:s fem IT-trender för 2016 finns här.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>