CSC tar hand om Vattenfalls arbetsplatser

CSC har tagit hem ett femårigt kontrakt med Vattenfall om drift av 30 000 arbetsplatser. Avtalet är ett steg i leverantörens nordiska satsning.

John Walsh, nordenchef på CSC.
John Walsh, nordenchef på CSC.

John Walsh är sannolikt på gott humör idag. Han är nordenchef hos CSC och kan berätta att outsourcingbolaget tagit hem ett kontrakt hos Vattenfall. Ett kontrakt som innebär att CSC under fem år ska ska bygga upp och drifta inte mindre än 30 000 arbetsplatser hos energijätten.

AT&T sköter kommunikationen

Affären ligger i linje med alla trender. Det handlar för Vattenfalls del om att “fokusera på kärnverksamheten” genom att köpa it som tjänst. Kommunikationssidan kommer att skötas av AT&T.

– För att fortsätta vara konkurrenskraftiga är det mycket viktigt för Vattenfall att vara fokuserade på vår kärnverksamhet samtidigt som vi har effektiva, flexibla och säkra it-tjänster. CSC tillsammans med AT&T klarade av att möta våra krav och vi valde dem efter en hårt konkurrensutsatt bedömning som innefattade flera leverantörer, säger Claes Wallnér, cio på Vattenfall.

Sverige en av huvudmarknaderna

John Walsh säger att avtalet är viktigt för dem inte bara på grund av dess omfattning utan också för att Sverige är en av bolagets huvudmarknader.

– Det här är ett viktigt steg för att genomföra vår strategi att leverera standardiserade nästa generations it-lösningar till den nordiska marknaden, säger han.

Avtalet innebär att ett antal av Vattenfalls medarbetare går över till CSC.

Post Comment