Hem Nyheter CTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare

CTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare

Publicerat av: Redaktionen

CTEK E-Mobility, det ledande globala varumärket inom skötsel och underhåll av bilbatterier, lanserar idag Chargestorm Connected 2, den mest flexibla laddaren för elfordon som CTEK någonsin har tagit fram.

CTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare 3Liksom övriga produkter från CTEK är säkerhet, tillförlitlighet och användarvänlighet kärnan i Chargestorm Connected 2. Det som får produkten att sticka ut från konkurrenterna är dess flexibilitet och förmåga att tillgodose de individuella behov som finns hos stora som små kunder.

Produkten finns med ett eller två ladduttag, enfas eller trefas kompatibilitet, olika laddeffekt från 3,7 kW till 22 kW, samt 4G-anslutning som tillval. Chargestorm Connected 2 är enkel att installera samt underhålla. En extra fördel är att den levereras med så kallad öppen integration, vilket innebär att den är kompatibel med alla övervaknings- och betalningssystem från tredje part.

– Det ökande intresset för elfordon har inte bara resulterat i ökad efterfrågan på EV-laddningslösningar, det har också betonat behovet av större flexibilitet i de produkter och lösningar som vi erbjuder. Vi anpassar och utvecklar kontinuerligt vårt erbjudande för att svara på våra kunders förändrade behov, och Chargestorm Connected 2 är inget undantag. Späckad med en rad funktioner och inbyggda säkerhetslösningar, liksom den extra fördelen med 4G-anslutning och öppen integration, är detta en av de mest flexibla produkterna på marknaden, säger Cecilia Routledge, chef för e-mobility på CTEK.

Som en direkt ersättare för laddaren Chargestorm Connected har den nya och uppdaterade Chargestorm Connected 2 en mängd säkerhets- och anslutningsfunktioner:

  • Halvautomatisk återställning av jordfelsbrytare som ger återställning av jordfel när du tar ur laddhandsken från fordonet.
  • Petskydd som innebär ökade säkerhetsfunktioner om laddarens hölje öppnas. Detta förenklar grundläggande underhåll i hemmet, exempelvis säkringsåterställning utan risk för att få en elstöt.
  • IP54-klassificering ger ett utökat vattenskydd.
  • Ökad effektivitet och värmehantering ger längre laddningssessioner med maximal laddningshastighet, även om värmen i laddboxen är hög eller stigande.

 

Chargestorm Connected 2 kan anslutas till CTEK:s lastbalanseringssystem Nanogrid, som skyddar nätet mot överbelastning, samtidigt som all tillgänglig ström fördelas lika över alla EV-laddningspunkter i nätverket, så att elfordonet laddas så snabbt som möjligt.

Nanogrid CGC 500-lösningen lanseras också idag. Denna kraftfulla och dynamiska lastbalanseringslösning kan fungera med upp till 500 Chargestorm Connected 2-enheter, installerade som en del av ett laddningsnätverk. Perfekt för företag eller offentliga parkeringsföretag som vill ha ett stort antal laddare anslutna till samma nätverk.

– Den feedback vi har fått från marknaden visade att de behövde lastbalanseringslösningar som inte bara kunde hantera större EV-laddningsnät här och nu. Man ville även framtidssäkra sitt nätverk för att möta morgondagens EV-laddningsbehov. Våra egna siffror visar att 36 procent av kommersiella fastighetsägare har investerat i laddningsinfrastruktur under de senaste sex månaderna, medan ytterligare 35 procent planerar att investera inom de närmaste sex månaderna. Genom att kombinera vår Chargestorm Connected 2 och Nanogrid CGC 500-lösning har du ett av de mest flexibla EV-laddningsnäten på marknaden idag men även i framtiden, säger Cecilia Routledge.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>