Custodian Data Centres växlar upp kapaciteten med Smartoptics öppna linjesystem

Brittiska Custodian Data Centres väljer Smartoptics öppna linjesystem för att uppgradera sitt tjänsteerbjudande.

Custodian Data Centres växlar upp kapaciteten med Smartoptics öppna linjesystem 1
Robert Williams Custodian DC CTO

Den nya lösningen baseras på Smartoptics DCP-M öppna linjesystem för flexible 100G DWDM-tjänster i kombination med nyligen lanserade Smartoptics H-series för passiva optiska nät.

Custodian Data Centres erbjuder tillförlitliga och robusta tjänster inom colocation, molnet och uppkoppling till kunder i Storbritannien. För att möta ett växande kundbehov av bandbredd och nätkapacitet har Custodian tecknat avtal med Smartoptics, en ledande leverantör av lösningar för optiska nät, för en ny öppen nätverkslösning.

Kontraktet kombinerar transpondrar från Smartoptics DCP-plattform för aktiv 100G-uppkoppling över längre distanser med inbäddad PAM4 DWDM-optik för kortare avstånd.

För en uppgradering av sitt Londonbaserade nätverk har Custodian även valt nya Smartoptics H-series, en kostnadseffektiv, högdensitetsplattform för passiva optiska noder. Den kompletta lösningen erbjuder operatören en kostnadseffektiv nätlösning med en hög grad av automatisering.

Robert Williams, CTO på Custodian, berättar: “Custodians högsta prioritet är att alltid erbjuda en kundcentrisk upplevelse – att hjälpa våra kunder stärka sin konkurrenskraft och växa sina affärer. Vi har dragit fördel av 100G i vårt core-nät under flera års tid och såg nu att det var dags att växla upp vårt erbjudande i linje med den senaste teknikutvecklingen och även inkludera 100G-tjänster direkt till våra kunder. Vi vände oss till Smartoptics som kunde erbjuda exakt vad vi sökte – en tekniskt ledande och samtidigt kommersiellt gångbar lösning. Viktigt för oss är också att den nya plattformen erbjuder en framtidssäkrad väg där inte minst stödet för nätverk baserade på 400G kommer vara viktigt för oss framöver.”

“Vi är stolta över Custodians fortsatta förtroende för Smartoptics och våra tjänster. Den kompletta lösningen kommer ge Custodian en ledande lösning som kombinerar fördelarna med vår populära DCP-M plattform med nya H-serien för passiva optiska nät. Vi på Smartoptics är övertygade om att framtiden för optiska nät byggs på öppenhet. Projektet tillsammans med Custodian är ytterligare ett bevis för att detta är rätt väg framåt,” säger Magnus Grenfeldt, vd Smartoptics.