Cyberkriminella flyttar verksamhet från Dark Web till appen Telegram
Hem Säkerhet Cyberkriminella flyttar verksamhet från Dark Web till appen Telegram

Cyberkriminella flyttar verksamhet från Dark Web till appen Telegram

Publicerat av: Redaktionen

På The Dark Web råder febril och olaglig verksamhet, i allt från försäljning av illegala vapen, till narkotikahandel och försäljning av olika typer av cyberhot.

Cyberkriminella flyttar verksamhet från Dark Web till appen Telegram 2Brottsbekämpande myndigheter i Europa och USA har dock lyckats stänga ner några av handelsplatserna, däribland Hansa Market och Alpha Bay. Verksamheten hittar dock snabbt nya sätt att undvika myndigheter. Check Points forskningsenhet har bland annat kunnat kartlägga hur cyberkriminella börjat använda meddelandeappen Telegram för att kunna fortsätta sin handel.

Telegram är ett krypterat direktmeddelandeprogram som introducerades 2013. På samma sätt som WhatsApp kan Telegramanvändare chatta med individer och grupper. Telegram är dock stolta över den höga säkerheten tjänster erbjuder. Som ett resultat har några av appens chattgrupper blivit ett användbart alternativ till hemliga forum på The Dark Web, där det bland annat handlas med falska identitetshandlingar och personupplysningar.

I en blogg från Check Point finns mer information om kartläggningen och verksamheten i Telegram-appen, klicka här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>