Cygate peppade 450 kunder på Friends Arena

Med budskapet att it har ett gyllene tillfälle att ta ett större grepp om företagens verksamheter bjöd Cygate in kunder till ett jättemingel med en hel del tungt och tänkvärt innehåll på Friends Arena. 

Den 13 februari samlades närmare 500 personer från kunder och leverantörer till Cygate på Friends Arena. Evenemanget ingår i något leverantören kallar Cygate-dagarna. Det här var det andra av tre tillfällen då de bjuder in till seminarier, leverantörspresentationer och – får man förmoda – en del nöje.

Ebba Blitz, Patrik Olsson
Ebba Blitz med Cygates nye vd sedan december 2013, Patrik Olsson.

Temat för dagen var IT in charge och syftet från Cygates håll var att peppa sina kunder, it-avdelningarna, att flytta fram sina positioner, ta ett större grepp om it i verksamheten och visa att man kan tillföra något.

– Vi har ju läst alla trendrapporter och ser också själva tydligt att företag i allt högre grad måste nyttja den affärspotential som it kan erbjuda. Det är ju ett gyllene tillfälle för it-avdelningarna att kliva in i ledningsrummet och delta i verksamheten i större omfattning.

– Tillför man inte en konkurrensfördel ökar ju risken att man blir ersatt av en outsourcing-leverantör, säger marknadsansvarige Richard Schumacher.

Är du nöjd med evenemanget?
– Absolut! Jag har precis gått igenom utvärderingarna från besökarna, och vi har aldrig fått så höga betyg.

IT-Kanalen var på plats och träffade kunder och partner. Att döma av deras omdömen var eventet lyckat och bjöd utöver det sedvanliga mingel- och nätverksmöjligheterna på insikter i leverantörens syn på framtiden. Ebba Blitz höll ihop programmet från scenen och bland de särskilt uppskattade talarna fanns Mats Lewan från tidningen Ny Teknik, som talade om kommande heta områden inom it, och Andreas Ekström, författare till boken Google-koden, som gav en tankeställare kring vart utvecklingen är på väg och vad det innebär för företag och individer.

På tisdagen den 18 februari drar showen igång igen, då i Göteborg.

[new_royalslider id=”5″]

Post Comment