Cygate siktar på midmarket, offentlig sektor med Veeams molnbackup
Hem ÅTERFÖRSÄLJARECYGATE Cygate siktar på midmarket, offentlig sektor med Veeams molnbackup

Cygate siktar på midmarket, offentlig sektor med Veeams molnbackup

Publicerat av: Redaktionen
Niclas Alvebratt, teknisk chef på Cygate Cloud.

Niclas Alvebratt, teknisk chef på Cygate Cloud.

Cygate blir första Veeam-partner att erbjuda leverantörens molnbackup. Efterfrågan är enligt integratören stor liksom följaktligen förväntningarna på det affärsmässiga utfallet. Cygates Niclas Alvebratt hoppas i synnerhet attrahera offentlig sektor och medelstora bolag.

När Veeam bygger in möjligheten att låta kunder göra säkerhetskopior i molnet av sina virtuella miljöer i senaste versionen av Veeam Availability Suite 8, blir Cygate nu första partner att erbjuda funktionen som går under namnet Veeam Cloud Connect. Niclas Alvebratt, teknisk chef på Cygates affärsenhet Cloud, säger att de redan vid start har ”många kunder som frågat efter och kommer att använda tjänsten”.

Kompletterar mot mid-market och offentlig sektor

– Med Veeam Cloud Connect kan vi erbjuda en fantastiskt enkel offsite-backup och supersnabb återställning från den största leverantören på området i Sverige idag.

­– Lösningen är unik, den kompletterar väl vårt erbjudande i synnerhet mot mid-market och offentlig sektor, säger Niclas Alvebratt.

Funktionen gör att ett företag ”med några knapptryck kan få en backup av data på annan plats”, enligt pressmeddelande. Där står också att läsa att ”VPN-kryptering behövs inte utan Cloud Connect erbjuder en förkonfigurerad SSL-tunnel med WAN acceleration”.

Lösningen ska ge en återställningstid på under 15 minuter, och blir tillgänglig från datacenter i Karlstad, Stockholm och Malmö under våren.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>