Vd-byte hos Cygate – som ska göra Volvo snabbare
Hem ÅTERFÖRSÄLJARECYGATE Vd-byte hos Cygate – som ska göra Volvo snabbare

Vd-byte hos Cygate – som ska göra Volvo snabbare

Publicerat av: Redaktionen

Cygate har tecknat ett fyraårigt avtal med Volvo Cars om leverans av it-infrastruktur. Samtidigt meddelar Cygate-ägaren Teliasonera att vd Bengt Lundgren byts ut.

Man kan ana att Cygates vd Bengt Lundgren har dubbla känslor  idag. Bolaget har precis skickat ut ett pressmeddelande där de berättar att de fått förtroendet att leverera it-infrastruktur till Volvo Cars, som finns på 91 platser i 35 länder. Ett riktigt prestigekontrakt. Samtidigt har bolaget på sitt intranät meddelat att Bengt Lundgren ska sluta med omedelbar verkan. Det senare skriver tidningen Telekom idag. De två händelserna har för övrigt inte med varandra att göra.

Huruvida vd-bytet, som har att göra med att Teliasonera vill knyta Cygate närmare övrig Teliasonera-verksamhet, kom som en blixt från klar himmel har vi inte lyckats bringa klarhet i. Däremot lär inte Volvo-avtalet ha gjort det, då det innebär en förlängning av ett pågående samarbete. Men det ger Cygate en utökad roll som it-leverantör till Volvo Cars, påpekar bolaget i pressmeddelandet. ”Volvo Cars har gjort upphandlingen med utgångspunkt i en ny strategisk plan för sin IT-infrastruktur. Under första halvåret 2014 kommer Cygate därför att medverka till en genomgripande planerad förnyelse av Volvo Cars IT-infrastruktur, med målet att företagsnätet ska erbjuda snabbare och mer tillförlitliga tjänster.”

– Det är mycket glädjande att Volvo Cars valt att fortsätta samarbetet med Cygate för att bygga och driva nästa generation av sitt företagsnät. Vi har kunnat visa både på en förståelse för kundens verksamhet och för deras utmaningar, samtidigt som vi uppfyller kraven på global leverans och åtaganden, säger Cygates vd Bengt Lundgren i en kommentar.

Avtalet sträcker sig fram till 2017. Ny vd blir Patrik Olsson, tidigare  försäljningsdirektör och chef för Midmarket hos Telia Business Services.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>