Cygate tar hjälp av EMC för att fullända sin backuptjänst

Niclas Alvebratt, teknisk chef på Cygate Cloud.
Niclas Alvebratt, teknisk chef på Cygate Cloud.

Med en EMC-baserad lösning erbjuder Cygate nu säkerhetskopiering i molnet för alla – även dem med fysiska servrar. “Nästan varje kund vi pratar med idag är intresserad av backup som tjänst”, kommenterar tekniska chefen på Cygate Cloud, Niclas Alvebratt.

Cygate håller fortsatt hög takt mot ett allt bredare tjänstebaserat erbjudande. För inte så länge sedan lanserade de säkerhetskopiering som tjänst för virtuella servrar och i synnerhet Veeam-kunder. Nu tar man erbjudandet ett steg längre med EMC och erbjuder säkerhetskopiering även för fysiska servrar.

Schweizisk armékniv

Cygates marknadansvarige Erik Arnberg beskriver EMC-plattformen som något av en ”schweizisk armékniv” i sammanhanget och så här beskriver Cygate tjänsten i ett pressmeddelande:

”Det spelar ingen roll vilken tidigare backup som funnits, om miljön innehåller fysiska eller virtuella delar eller om kunden söker en primär eller sekundär backup, långtidslagring eller replikering, lokal eller extern, av data eller klientdatorer, allt kan ordnas.”

– Nästan varje kund vi pratar med idag är intresserade av backup som tjänst, som helt lyfter av dem problemet långsiktigt. Oftast är det mellanstora företag med en alltmer kostsam lagring in-house. Här kan vi avlasta dem med en flexibel helhetslösning och sätta upp den bästa tjänsten för kunden på en stark infrastruktur inklusive kompetensstöd, säger Niclas Alvebratt, teknisk chef på Cygate Cloud.

Man trycker också på att man ”som egen internetoperatör och med naturlig tillgång till moderkoncernen Telias privata och publika nät kan Cygate erbjuda hög tillgänglighet och mycket snabba backup- och återställningstider”.

 

Post Comment